Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Fontos meccsen botlottunk a SZEOL ellen


Nagyon fontos mérkőzés várt a mai napom a csapatra. A tabella utolsó helyén álló SZEOL ellen nem csak azért lett volna fontos a győzelem, hogy még jobban leszakítsuk magunkról, hanem mert a bentmaradásért vívott harcban lévő ellenfeleink többnyire számunkra kedvezőtlen eredményt értek el.

E mellett persze az új csapat számár is fontos lett volna a jó kezdés. Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés. Már a 3. percben veszélyes lehetőséget alakítottunk ki a vendégek kapuja előtt, ezt követte a 4. percben Tóth csúsztatása, a 6. percben Tihanyi ziccere, ami a kapus lábáról ment szögletre. 

Ez után is maradt nálunk az irányítás, Farkas, Fröhlich, Takács és Tóth is többször tudott veszélyeztetni a SZEOL kapujánál, amiből vagy lehetőség, vagy helyzet alakult ki. A 32. percben aztán emberelőnybe is kerülhettünk volna, ugyanis egy jó letámadás után megszereztük a labdát a kapura törő Tihanyit a vendégek kapusa a tizenhatos vonalán kívül felrúgta, de a szabadrúgás és piroslap helyett szöglet következett.

A félidőben tehát maradt a 0:0.

A második félidő kezdetét jelző sípszó után ismét neki estünk a vendégeknek. A 3. percben egy kifejelt beadást rúgott szép mozdulattal kapásból kapura Takács, de sajnos középre ment pont a kapus kezébe. Nem sokkal később Szabó került jó labdalevétel után ordító helyzetbe az 5-ös vonala körül, de a kapussal szemben állva sajnos fölé lőtte a labdát.

Aztán ismét Takács percei következtek, először a megpattanó szabadrúgása csattant a felsőlécen, majd a 61. percben lőtt ismét kapásból, de a kapus ismét védeni tudott.

A 71. percben aztán jött a dráma. Egy szabadrúgás pont a vetődő Mursits előtt pattant le, amit így nem tudott hárítani és a semmiből megszerezte a vezetést a szegedi csapat.

A kapott gól után is folytatódott a nagy nyomás a vendégeken, sorra alakítottuk ki a lehetőségeket, a csereként beállt Asztalos is többször keveredett a tizenhatoson belülre, de nem jutott lövéshez. De az ilyen előzmények után is csak pont mentésre alkalmas utolsó helyzetünket Fröhlich hagyta ki, amikor is nagyjából 10 méterre a kaputól, a kapuval szemben állva mellé lőtte a labdát, így 1:0-s vereséget szenvedtünk itthon az utolsó helyezett SZEOL ellen.

Egy hét múlva következik a Cigánd mérkőzés, reméljük ami most kimaradt, az ott mind gól lesz. 

Nagy Mihály vezetőedző:
Megtettünk mindent azért, hogy megszerezzük a győzelmet, végig támadtuk a mérkőzést, a kapusunknak nem volt védeni valója. Kidoldoztunk 4-5 ziccer helyzetet a mérkőzésen, illetve az első félidőben nem kaptunk meg egy kiállítást, de nem a játékvezetőkön múlt a mérkőzés végeredménye. 

Azokat a kidolgozott helyzeteket, amikért megdolgoztunk azokból gólt kell szereznünk. Ezek mellett megadtuk a lehetőséget az ellenfelünknek, hogy szabadrúgást végezzen el, amiből aztán kaptuk a gólt.
2017. február 19.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa