Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Győzelem az első felkészülési mérkőzésen


Január harmadikán elkezdte a felkészülést csapatunk az NB II-es bajnokság tavaszi szezonjára. A napi két edzést mellett a mai napon elkezdődött a felkészülési mérkőzések sora is. A szombat délelőtti mérkőzésen a Dabas FC csapatához látogattunk.

Az első felkészülési mérkőzés célja nem lehetett más, mint hogy az új szakmai stáb által meghatározott taktikát és az edzésen tanultakat a csapat gyakorolja. Mind e mellett fontos volt, hogy vezetőedzőnk megnézhesse mérkőzés körülmények között is, hogy új játékosaink, hogy dolgoznak együtt a régiekkel.

A mérkőzésen ennek megfelelően minden kerettag pályára lépett, de a gyakorláson kívül fontos volt, hogy gólnélkül győzelmet tudjunk aratni NB III-as ellenfelünk ellen.

Ennek megfelelően is kezdtünk Tóth révén már az első percekben védenie kellett a dabasi csapat kapusának. Az első helyzet után uraltuk a mérkőzést, a házigazdák szinte csak kontrából próbáltak helyzeteket kialakítani, de egy-két fölé szállt lövést kivéve nem tudtak helyzetet kialakítani. Ellenben csapatunk, aki Peres és Tóth vezérletével több veszélyes támadást is vezetett, majd a félidő utolsó perceiben Szalkai szabadrúgása után Csordás fejesével a vezetést is megszerezte.

A félidőben jött a szinte teljes sorcsere, de maradt a domináns játék. Újabb gól viszont nem született, így 1:0-s győzelemmel zártuk az első edzőmérkőzést.

Nagy Mihály vezetőedző értékelése:
Kitűnő körülmények között fogadott minket egy szerintem  jó NB III-as szintű csapat. Az volt a célkitűzés, hogy ne kapjunk gólt a mérkőzésen, ezt a csapat teljesítette, ellenfelünk nem tudott helyzetet kidolgozni, ez nagyon pozitív.

Ettől függetlenül még a támadás építéseinkben volt hiba, ezeket kevesebbet gyakoroltuk eddig, de összeségében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nagyon motivált volt minden játékos, nincs panaszom senkire. Sok olyan hiba volt azért a támadójátékunkkal, amit javítani kell, de összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel.

Minden játékos célzottan, posztra érkezett és az a két játékos, aki ma pályára lépett megfelelően helytállt. 
2017. január 14.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa