Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Balmazújváros látogat Ceglédre


Vasárnap a tavaly még az első osztályban szereplő Balmazújváros látogat Ceglédre.

2017 tavaszán nagyszerű teljesítménnyel jutott fel az NB I-be a Balmazújváros a Puskás Akadémia mögött. Majd a tavalyi szezonban drámai körülmények között estek ki az OTP Bank Ligából. Mindenki azt várta a csapattól, hogy ebben a szezonban is a feljutásért lesznek harcban, de mára kiderült, hogy ez nem így alakult, sőt az NB III réme fenyegeti az egyesületet.

Két hazai vereséggel kezdték a szezont, majd megverték a Gyirmótot, de a folytatásban is a hullámzó teljesítmény jellemezte a csapatot. Az eddigi 25 fordulóban 6 győzelem, 9 döntetlen és 10 vereség a mérlegük, -11-es gólkülönbséggel és 27 ponttal állnak a tabella 16. helyén, 3 ponttal megelőzve minket. Csak érdekesség, hogy előző NB II-es szezonukban 13 forduló után volt 26 pontjuk, amivel akkor még a bajnokságot is vezették.

Játékosaik közül eddig heten találtak be az ellenfelek kapujába, közülük Berki István a legtöbbször, összesen nyolc alkalommal. Őt követik Óvári négy és Papucsek három találattal. Az idei évet úgy kezdték, ahogy az előzőt zárták négy gólos vereséggel, majd sikerült legyőzniük a Kazincbarcikát, döntetlent értek el Mosonmagyaróváron és meglepetésre az előző fordulóban 2:1-re legyőzték hazai pályán a Budaörsöt.

Hogy minek köszönhető a csapat borzalmas formája azt nem a mi dolgunk megítélni. Több negatív hír érkezik a médiából, ezek biztos nem tesznek jót a fejeknek Balmazújvárosban, de a múlt heti győzelem nagy erőt adhat a narancs-fekete csapatnak. Ráadásul ellenük soha nem mehet biztosra az ember, ezt mi már csak jól tudjuk, hiszen hiába vezettünk az ősszel két alkalommal is idegenben az utolsó utáni percben egy véleményes büntetővel egyenlíteni tudott a Balmaz. Fájó emlék ez minden ceglédi labdarúgást kedvelőnek, itt lesz az ideje revansot venni.

Már csak azért is, mert a rossz évkezdet miatt sajnos ismét a veszélyzónába sodródtunk és el kell kezdeni nyerni a mérkőzéseket, hogy megnyugodhassunk és biztosíthassuk a szezon előtt célul kitűzött bentmaradást.

A mérkőzés játékvezetője Dolnegó Bálint, segítői Horváth Zoltán, Hofbauer Roland és Böcskei Balázs lesznek.
2019. február 28.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút