Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A csonka szezon számokban


Nem gondoltuk, hogy már május közepén összegezni kell, majd a 2019/2020-as bajnoki idényt, de sajnos ez a szezon így alakult, hogy már írhatjuk is a szezon szummáját. 

A bajnokságnak hivatalos végeredménye nem lett, azonban a lejátszott 18 mérkőzésből összeszedtük a legérdekesebb adatokat.

18 mérkőzésen 11 győzelmet arattunk, 3 esetben játszottunk döntetlent és 4 alkalommal kellett pont nélkül elhagynunk a pályát. Ezzel 36 pontot szereztünk, ami a bajnokság lezárásakor a tabella harmadik helyére volt elegendő. 36 találatunkkal a negyedik legtöbb gólt szereztük a szezonban és a 24 kapott gólunk is a negyedik legkevesebb kapott gól volt a bajnokság során. Ezekkel a számokkal a gólkülönbségünk +12, ami holtversenyben a második legjobb volt az NB III Keleti csoportjában.

A lejátszott mérkőzéseken 2 piros lapot és 25 sárga lapot gyűjtöttünk be, a legtöbb sárga kártyát Bagó Patrik szedte össze, összesen hatot. Öt mérkőzésen tartották érintés nélkül kapujukat hálóőreink, játékosaink pedig három alkalommal nem találtak be aktuális ellenfelünk kapujába. 

A Malomtó szél nem volt kedvenc úti célja a csapatoknak, mérkőzéseink 60%-át megnyertük hazai pályán és mindössze 1 mérkőzésen találtunk legyőzőre a feljutó DEAC személyében.

Most pedig elemezzük ki kicsit szurkolóink kedvenc játékelemét a gólt, gólokat, amikből tehát 36 volt összesen a 18 mérkőzés alatt. Ez azt jelenti, hogy átlagosan mérkőzésenként 2 gólra lehetett számítani csapatunktól. Szurkolóink nem panaszkodhattak, hiszen 36 találatunkból 23-at hazai környezetben szereztünk. Valamint a legtöbb gólt hozó mérkőzésünk (Ceglédi VSE - DVSC II 4:3) és a legtöbb ceglédi gólt hozó mérkőzésünk (Ceglédi VSE - DVTK II 5:0) is Cegléden volt.

A 36 gólból 14 született pontrúgás után, ebben nincsenek benne a büntetőből szerzett gólok, amiből 5 volt a szezon során. Fejjel sem voltunk rosszak, 8 gólunkat is ilyen módon szereztük. 

Találatainkat összesen 13 játékosunk szerezte, név szerint:
Lukács (10)
Bodó, Markó, Takács (4)
Kun, Laczkó (3)
Szilágyi (2)
Kelemen, Szász, Kovács, Papp, Makrai, Pesti (1)

Legtöbb gólunkat tehát Lukács Richárd szerezte, a legfiatalabb gólszerzőnk Kelemen László volt, aki 16 évesen talált be a Balassagyarmat kapujába. A leggyorsabb gólunkat Lukács szerezte, aki az 5. percben köszönt be a Gyöngyösi AK ellen hazai pályán. A legjobb gólátlaga Laczkó Milánnak volt, aki két mérkőzésen három találatot jegyzett.

A 2019/2020-as szezon tehát véget ért, ezek voltak a legérdekesebb számok ebből a bajnokságból. Alig másfél hónap és már készülhetünk a következő szezonra!
2020. május 18.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa