Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Dorog látogat Albertirsára


A csapat célja az idény elején a stabil középcsapattá válás, a legjobb 12 közé kerülés volt. Három fordulóval a 2017/2018-as Merkantil Bank Liga NB II-es szezon vége előtt közel áll céljai eléréséhez a Klausz László vezette ceglédi csapat. A Dorog ellen megszerzett három pont matematikailag is biztosíthatná a legjobb 12 közé kerülést. Ezért lesz fontos a vasárnapi mérkőzés.

Meg azért is, mert aktuális ellenfelünk a Dorogi FC jelenleg a tabella 11. helyén áll három pontra lemaradva tőlünk. És természetesen a cél a legjobb 12, de a csapat szeretne minél előbb végezni a tabellán. Ehhez pedig a Dorog ellen pontot, pontokat kell szerezni, hiszen nagyon szoros a középmezőny. Mi a 8. helyen állunk 48 ponttal, a Dorog a 11. 45 ponttal és kettőnk között található a Vác és a Soroksár 47-47 ponttal.

A Dorog nem kezdte jól a bajnokságot, az első kilenc fordulóban mindössze két győzelme volt, bár érdekesség, hogy ezek éppen a Nyíregyháza és az MTK ellen születtek. Csapataink november 12-én találkoztak egymással az őszi szezonban, az eredmény, akkor Dorogon 0:0 lett.

A Dorog szereplése a folytatásban is hullámzó volt, arratak szép győzelmeket, de szenvedtek meglepő vereségeket is. Összességében ez eddig 11 győzelmet, 12 döntetlent és 12 vereséget eredményezett a csapatnak. A gólkülönbségük kereken 0, 42 gólt szereztek és ugyanennyit is kaptak ellenfeleiktől.

Idegenben nem túl acélos a Dorog, 17 idegenbeli mérkőzésén mindössze 13 pontot szerzett, 2 győzelem, 7 döntetlen és 8 vereség a mérleg. Ezzel szemben mi hazai pályán 10 győzelmet arattunk, 2 alkalommal játszottunk döntetlent és 5 vereség. Ez jó jel is lehet a mérkőzés előtt számunkra.

De a mérkőzést nem a számok, hanem a játékosok fogják eldönteni. A Dorog eddigi mérkőzésein 42 gólt rúgott, ebből döntő szerepet vállalt Mészáros Áron 11 találatával. Őt követik Faragó 7 és Szedlár 5 góllal. A mérkőzést biztosan kihagyja a vendégek egyik meghatározó játékosa Tomás Lénárt, aki múlt vasárnap megszerezte 5. sárgalapját, így eltiltás vár rá a soronkövetkező mérkőzésen, azaz most vasárnap. Az 1990-es születésű középpályás 25 alkalommal volt kezdő a Dorogban.

Találkozhatunk, majd még egy ismerőssel az ellenfélnél, visszatért komoly sérüléséből Fürjes Ádám, aki nálunk töltötte tavaly a tavaszi szezont kölcsönben, de Gyulán a Szeged 2011 ellen súlyos sérülést szenvedett. Fürjes áprilisban a Soroksár ellen tért vissza a Dorog keretébe, azóta három alkalommal játszott kezdőként (a legutóbbi három mérkőzésen) és egyszer csereként szállt be.

Harcos csapat ellen lépnek pályára vasárnap Klausz László fiai, nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Nem szabad feledni, hogy mi szerdán is játszottunk egy mérkőzést, így a vendégek pihentebb állapotban lesznek vasárnap.

A találkozó 17:00 órakor veszi kezdetét az Ecsedi László Sportcentrumban Albertirsán. A sípot Lovas László fújja majd, segítői Kormányos II Gábor és Szvetnyik Ben
2018. május 18.

Vissza a hírekhez »
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút