Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A felkészülési időszak második mérkőzésén döntetlent játszottunk a Paks ellen


Második felkészülési mérkőzésén is 1:1-es döntetlent játszott csapatunk egy NB I-es klub ellen. Aktuális ellenfelünk ezúttal a Paks FC csapata volt Telkiben.
 
A paksi csapat erős összeállításban kezdte a mérkőzést, javarészt a bajnoki mérkőzéseken meghatározó játékosokkal álltak fel. Nálunk Klausz László a Mursits – Wild, Albert, Farkas, Nagy, Ágoston, Damásdi, Hujber, Nyilas, Peres, Asztalos összeállításban küldte pályára a csapatot.
 
Az első félidőben a Paks többet birtokolta a labdát, de Mursitsnak nem igazán volt védeni valója. Komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, leszámítva az első percekben három méterről fölé fejelt labdát. Ennek ellenére egy pontrúgás után megszerezte a Paks a vezetést, miután egy jó erővel megrúgott szabadrúgást ütött ki Mursits a jobb alsó sarokból. A kipattanó labda épp a kapu előtt álló paksi játékos elé került, aki közelről nem hibázott.
 
Nem sokkal később Damásdi nagyjából a fél pályától kezdett szólóba, elvitte a labdát a tizenhatosig, majd lőtt, a kapus pedig nem tudott hárítani. Gyorsan egyenlített a csapatunk. A folytatásban komolyabb lehetőség már nem alakult ki egyik csapat előtt sem.
 
A félidőben nálunk sorcsere volt, így a Tulipán – Virág, Peszmeg, Preklet, Valkovszki, Fehér, G. Bíró, Sándor, Györe, Szilágyi, Kerekes összeállításban folytattuk a mérkőzést. A Paks vezetőedzője Csertői Aurél nem cserélt sokat a szünetben.
 
A második játékrészben kiegyenlítettebb volt a játék, több veszélyes kontrát is vezetni tudtunk, de végül nem vettük be a paksi hálóőr kapuját, hiába játszottunk veszélyesebben ellenfelünknél.
 
Összességében kiegyenlített játék folyt a pályán, az első félidőben a Paks ugyan egy kicsit fölényben volt, de ez a különbség folyamatosan tűnt el és a mérkőzés vége felé inkább, már mi voltunk aktívabbak.
 
A csapat holnap pihenőt kap, vasárnap hajnalban pedig irány Egyiptom!
 
 
Klausz László vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés után:
 
Ma is elégedett voltam, ismét egy összekevert csapatot küldtünk pályára. Azt gondolom, hogy a Paks egy nagyon jó játékerőt képvisel, az NB I-ben is középcsapatnak számít. Kevés helyzetet tudtak ellenünk kialakítani. A fiatalok is egyre jobban kezdenek felzárkózni, azt gondolom, hogy egy nagyon jó kis egyveleg alakult ki az idősebb és fiatalabb játékosok között, ami egyelőre az eredményekben is megmutatkozik. Ez a két erősebb mérkőzés biztos, hogy hozzásegíti a csapatot a bajnokságban való jó szerepléshez.
2018. január 26.

Vissza a hírekhez »
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma