Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A futball éjszakája Cegléden


Futballünnep: szeptember 7-én rendezik meg "A Futball Éjszakáját"

Csapatunk képviselői kevés más klubbal együtt, már az első egyeztetéseken ott voltak a Futball Éjszakája projekt kapcsán, amit természetesen a Ceglédi VSE 100%-ig támogat!

A szeptember 7-én megrendezésre kerülő "A Futball Éjszakája" elnevezésű eseményről a későbbiekben, majd pontos részletekkel és programmal is jelentkezünk, de addig is lentebb a hivatalos sajtóközleményt olvashatják szurkolóink.

Első alkalommal rendezik meg 2018. szeptember 7-én "A Futball Éjszakája" eseményt, amelynek célja alapvetően a hazai labdarúgó egyesületek, a labdarúgás népszerűsítése. Az országos program keretében mindenki számára megnyílnak hazánk legnagyobb csapatainak edzőpályái, öltözői, s kortól függetlenül bárki részt vehet szeretett klubja, vagy bármely más alakulat foglalkozásain.
 
A Színházak Éjszakája és a Múzeumok Éjszakája mintájára először rendezik meg a "A Futball Éjszakája" nevű eseményt 2018. szeptember 7-én, pénteken. A Szervező Bizottság a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai partnerségével a hazai labdarúgó egyesületek és a labdarúgás népszerűsítését tűzte ki az országos rendezvény céljául, amelyen a helyi programokat  ̶  a két említett, népszerű esemény mintájára  ̶  minden esetben a résztvevő klubok alakítják ki, így a foglalkozások kezdési időpontja és a befejezése is egyéni.
 
Az érdeklődők helyszínenként változó sportfoglalkozáson vehetnek részt, így a szurkolóknak kortól függetlenül lehetősége nyílik arra, hogy szeretett csapatuk, vagy bármely másik klub edzőpályáján tréningezzenek (például posztképzés, bemutató edzés, stb.), vagy betekintést nyerjenek a stadion kulisszái mögé (pl. öltöző, rehabilitációs helyiség, fitnesz terem). Megnézhetik akár a klubtörténeti kiállítást, részt vehetnek különböző kerekasztal beszélgetéseken, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket. Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb pályán villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.
 
Az eseményre minden NB1-es és NB2-es csapat meghívást kapott, illetve azoknak a megyeszékhelyeknek az alakulatait is invitálták a szervezők, ahol jelenleg nincs első-, vagy másodosztályú klub. "A Futball Éjszakája" program kapcsán jelenleg már 21 egylet jelezte, hogy részese lenne a kezdeményezésnek. “A Futball Éjszakája” központi eseménye az MTK Budapest FC pályáján, a budapesti Hidegkuti Nándor Stadionban lesz.
 
A "Futball Éjszakája" programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg június 15. után. A rendezvény belépő díja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint, amit az érdeklődők az első kiválasztott stadionnál válthatnak meg, s az ott átvett karszalaggal az összes helyszínre ellátogathatnak.
 
A már biztosan részt vevő klubok:
 
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Békéscsaba 1912 Előre
Ceglédi VSE
Aqvital FC Csákvár
Csepel
DVSC
DVTK
Dorogi FC
WKW ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Gyirmót FC Győr
Kaposvári Rákóczi FC
Kecskeméti LC
Mezőkövesd Zsóry FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Puskás Akadémia FC
Swietelsky Haladás
TFCE (Tatabánya)
Újpest FC
Vác FC 

A Szervező Bizottságról:
 
Nemcsák Károly - A Magyar Színészválogatott vezetője és játékosa.

Borsi László - A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott vezetője és játékosa.

Krizán Sándor - Ifjúsági U-18-as EB győztes (1984, Moszkva); volt NB1-es, NB2-es futballista. Futball szakmai vezető, projekt menedzser (pl. futsal edzés Dárdai Pállal), labdarúgó szakkönyvek készítője.

Forgács István - A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elnökségi tagja. Társasági labdarúgó tornák szervezője.

Lantos Zsolt - Sportújságíró. A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott játékosa.

Borsi Dávid - Aktív futsal játékos. 

Médiapartnereink: MTVA; Mediaworks; Rádió1; Index.hu; Observer.
2018. május 17.

Vissza a hírekhez »
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma