Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Jászberény érkezik vasárnap


December 6. után először játszik bajnoki mérkőzést hazai pályán felnőtt csapatunk és rögtön egy komoly ellenfél érkezik a Malomtó szélre.

Ellenfelünk 7 játékossal is erősítetett a télen, közülük kettővel elég közeli emlékei lehetnek szurkolóinknak. Januárban miután távozási szándékát jelezte, a 9 éves kora óta Cegléden nevelkedő G. Bíró Gergő Jászberénybe igazolt, majd az átigazolási időszak utolsó napján Lukács Richárd is visszatért korábbi klubjához. Mindkettőjük helyzete érdekes lesz a vasárnapi mérkőzésen. G. Bíró soha nem játszott másik csapatban korábban, a most téli volt az első klub váltása, így 13 év után először néz szembe a ceglédi csapattal. Lukács korábban Jászberényben játszott, majd Ceglédre került, ahol ő szerezte a új center pálya első bajnoki találatát, valamint a Jászberény elleni hazai mérkőzésen is betalált.

A Jászberény, ahogy az elmúlt években megszokható volt az NB III Keleti csoportjának élmezőnyébe tartozik, 22 forduló után a második helyen áll 3 pont lemaradással a listevezető Tiszakécske mögött. Eddigi mérkőzéseikből mindössze 6-ot nem tudtak megnyerni, ebből csupán 2-t veszítettek el a Tiszafüred és a Füzesgyarmat ellen.

A góllövéssel eddig sem álltak rosszul, hiszen a csoport legtöbb gólját szerezték, így Lukáccsal még veszélyesebb lett a támadósoruk. A leggólerősebb játékosuk Pálinkás 11 találattal, őt követi Hodgyai 7 góllal. Mindössze 1 mérkőzésük volt, amikor nem találtak be az ellenfél kapujába, akkor 4:0-ra ki is kaptak Füzesgyarmaton. A védelmünknek tehát nagyon összeszedetten kell játszania a vasárnapi találkozón, de a felkészülési mérkőzések alapján mi is bizakodóak lehetünk, hiszen hátul komoly erősítést jelent Szabó Richárd, aki a mellett, hogy még nagyobb stabilitást hozott, szívesen lép be a középpályára is egy-egy jó passzal, indítással megindítva támadóinkat.

Ahhoz, hogy feljebb lépjünk a tabellán és minél több pontot gyűjtsünk be vasárnap egyértelműen támadásban kell fejlődnie a csapatnak, hiszen a Tállyával holtversenyben a legkevesebb gólt szereztük a Keleti csoportban. Ez jól látszott a Gyöngyös elleni mérkőzésen is, ahol jó helyzetkihasználással 2-3 gólos előnnyel mehettünk volna a szünetre, ehelyett a végeredmény 1:1 lett. De bizakodhatunk, hogy a felkészülést remek formában teljesítő Damásdi és a Közép csoportban ősszel 9 gólt szerző Pleszkán segítenek, majd, hogy javuljon a mutatónk. Damásdi Gyöngyösön már be is talált bajnoki mérkőzésen is.

A mérkőzés vasárnap 14:30-kor kezdődik Borbás Bottyán sípszavára. A találkozót online szöveges tudósításunk keresztül szurkolóink is követhetik.

Hajrá Cegléd!
2021. március 05.

Vissza a hírekhez »
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút