Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Kazincbarcika látogat Tiszakécskére


Vasárnap újra bajnoki mérkőzést játszik Tiszakécskén a csapat, ezúttal a Kazincbarcika lesz az ellenfél.

A KBSC a tavalyi szezonban került fel az NB II-be és megszerezte az utolsó még bentmaradást érő 17. helyet. Az előző bajnokságban idegenben és hazai pályán is 2:1-re tudtuk legyőzni a szintén sárga-kék csapatot. 

A nyáron a kazincbarcikai vezetést megerősítette a csapatot rengeteg játékos érkezett a kerethez és nem bízták a véletlenre a góllövést, összesen 36 gólt igazoltak a tavalyi szezon alapján. Négy támadó is érkezett Olasz Dénes, Tóth László, Sergiu Oltean és Lukács Raymond személyében. Rajtuk kívül érdemes kiemelni az NB I-es Mezőkövesdről érkező Fótyik Dominiket. De talán az egyik, hanem a legnagyobb erősítése a csapatnak, hogy teljesen felépült sérüléséből a csapat egyik vezére Takács Péter, akit nem kell bemutatni a ceglédi szurkolóknak.

Az igazolások pedig úgy néz ki, hogy bejöttek, eddig 16 gólt szerzett a barcika, ami a tavalyi teljes szezonban lőtt 39 gólhoz viszonyítva elég szép termés. Bár érdekesség, hogy ebből 10 gólt az elmúlt 4 mérkőzésen szereztek. Hogy ehhez hozzájárult-e, hogy a Gyirmót mérkőzés után leváltották Koleszár Györgyöt és a helyére Gálhidi György érkezett a kispadra.

A 16 rúgott gól mellé 15 kapot is a KBSC, az eredményük pedig 3 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség. A három győzelemből kettő az utolsó két fordulóban jött össze a Mosonmagyaróvár (0:3) és a Budaörs (4:0) ellen. A harmadik győzelmük még az 5. fordulóban a Vác (0:2) ellen volt. 

A barcika ezzel összesen 13 pontot szerzett, ami egyelőre a tabella 12. helyére vitte őket, hat ponttal előznek meg minket. Az nem is kérdés, hogy sokkal nehezebb mérkőzésre kell számítanunk, mint a tavalyi években, amik szintén nem voltak könnyűek. A védelemnek bőven lesz feladata, hogy megállítsa a jó formában lévő barcikai támadókat.

Nálunk egyelőre kérdéses, hogy Oldal és Nagy kisebb sérülése után tudja-e vállalni a játékot, szükség lenne rájuk a mérkőzésen, ahol fontos lenne az újabb győzelem megszerzése.

A mérkőzés vasárnap 15:00 órakor kezdődik Tiszakécskén, a játékvezető Dolnegó Bálint, segítői Kormányos II. Gábor és Horváth Zoltán lesznek. 
2018. október 05.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút