Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A siófokkal zárjuk az őszi szezont


A BFC Siófok ellen zárjuk az őszi szezont, de nem ez lesz az utolsó mérkőzés a 2018-as naptári évben, két a tavaszi szezonból előrehozott forduló még vár a csapatra. De most a Siófok elleni ősz záró mérkőzésre koncentrálunk.

A tizenkilencből már tizennyolc ellenféllel megmérkőztünk ebben a szezonban, ahogy vasárnapi ellenfelünk a Siófok is és két pont előnyre tettünk szert ezeken a mérkőzéseken. A Siófok jelenleg a még bentmaradást érő 17. helyen áll 17 ponttal, míg mi a 14. helyen tanyázunk 19 ponttal. 

Az elmúlt két szezont vizsgálva talán mondhatjuk, hogy a Siófok a megszokott teljesítményét hozza, hiszen a 2016/2017-es szezonban a 14. helyen végzett 48 ponttal, míg tavaly a 13. lett 45 ponttal, mindössze 3 ponttal elkerülve a kieső zónát. A Siófok tehát a táblázat alsó harmadának megszokott szereplője és most is két pont választja csak el a már kieső helyen álló Budafoktól.

A bajnokság jelenlegi állása szerint a 18. és a 14. helyezett csapatok között mindössze 4 pont különbség van, öt csapat harcol a bentmaradásért és a kieső zónától való elszakadástól. Ez lesz a vasárnapi mérkőzés legfontosabb motivációja, hiszen ha nyerni tudunk a Siófok ellen Tiszakécskén, akkor öt pontra növelhetjük az előnyünket a mögöttünk található csapattal szemben és távolodhatunk a kiesési zónától.

A győzelem viszont nem lesz egyszerű, ha az előző két szezont nézzük, hiszen 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk. 2016 szeptemberében 4:2-re kikaptunk Siófokon, majd jött egy 1:1-es és egy 0:0-s döntetlen, végül a legutóbbi bajnokinkon Albertirsán 2:0-ra győzni tudtunk Asztalos és Damásdi góljaival.

A Siófok ezt a bajnokságot hozzánk hasonlóan rosszul kezdte, az első három fordulóban kikapott, majd jött két döntetlen, végül a 6. fordulóban sikerült megszerzniük első győzelmüket meglepetésre a Győr ellen, hazai pályán. A folytatásban 2 vereség és 1 győzelem váltották egymást, majd jött egy 6 mérkőzéses döntetlen széria, ahol a 6 mérkőzésből mindössze kettőn sikerült a kapuba találnia a Siófoknak. A döntetlen szériának egy KBSC elleni hazai 1:5 vetett véget, minden bizonnyal nem ebben reménykedtek a Balaton parton. A legutóbbi két fordulóban viszont 3:1-re verték a Mosonmagyaróvárt idegenben és hazai pályán újra kikaptak ezúttal a Budaörstől.

Hét forduló után távozott a Siófokkal a szezont elkezdő Varga Attila, őt Mihalecz István váltotta a padon, de az új edzővel is hasonlóan hullámzó a teljesítmény, bár vele csak három alkalommal kapott ki a csapat 11 mérkőzésen, míg Vargával 7 mérkőzésen 4 vereség volt a mérleg 1 győzelem és 2 döntetlen mellett.

A csapat legjobb góllövői Elek 5 és Bolla 3 találattal, bár a rutinos csatárt Zamostny Balázst is a Balaton partra csábították, de eddig mindössze egy alkalommal zörrentette meg a hálót. Szilágyi Péter személyében pedig egy tavaly még nálunk futballozó játékost is láthatunk, majd a pályán, amennyiben szerepet kap edzőjétől. Szilágyi nem fut olyan jó szezont, mint tavaly, mindössze 4 mérkőzésen volt kezdő és 10 alkalommal csak csereként lépett pályára, a nálunk állandó kezdőnek számító játékos, aki több gólpasszal és három góllal hálálta meg akkor a bizalmat. Az idei szezonban nem talált még a kapuba. Bár jó jel lehet a számára, hogy mind a négyszer az új edző jelölte a kezdőcsapatba a harminc éves támadót.

Nálunk az egész csapat keményen edzett a héten és egyértelműen győzelmet várnak játékosaink a vasárnapi találkozón és ezért meg is fognak tenni mindent a pályán!

A találkozó vasárnap 13:00 órakor kezdődik Tiszakécsként, a játékvezető Berényi Tamás, segítői Garai Péter és Baghy Csaba lesznek.
2018. november 30.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút