Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Vác ellen folytatódik a bajnokság


A válogatott szünet után a héten folytatódik a bajnokság. A csapat több idegenbeli mérkőzés után most újra "hazai" pályán, Tiszakécskén szerepelhet, az ellenfél a Vác FC csapata lesz.

A Vác évek óta stabil középcsapatnak számít az NB II-ben, tavaly egy ponttal mögöttünk a tizedik helyen fejezték be a bajnokságot. Az előző szezonban hazai pályán 1:0-ra győztünk, idegenben 1:1-es döntetlent játszottunk a piros-kék csapat ellen. Két évvel ezelőtt hazai pályán szintén 1:0-ra győztünk, viszont akkor idegenben 1:0-s vereséget szenvedtünk.

Amióta újra az NB II-ben szereplünk mindig kiélezett, szoros csatákat hozott a két csapat összecsapása, ezt jól mutatja a gólok száma is, ami viszont jó jel, hogy az elmúlt két évben 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk a Vác ellen és hazai pályán (Albertirsán) mindig győzni tudtunk. Reméljük ez a hétvégén is így lesz.

A Vácnál sem telt el egyébként unalmasan a nyár, összesen 10 játékost szerződtettek, többen fiatalok, akik az utánpótlásból érkeztek. De van egy nagy távozójuk is, ugyanis a rutinos, korábbi NB I-es játékos Balajti Ádám a Vasasban folytatja pályafutását. Balajti a 2016/2017-es szezonban 9, a 2017/2018-as szezonban 14 gólig jutott, ezzel mindkét esetben házi gólkirály lett. Elmondható talán, hogy ezzel a Vác egyik, hanem a legfontosabb játékosa távozott. Balajti egyébként nagy formában van 7 mérkőzésen eddig 6 gólt szerzett, ebből 2-t még a Vác színeiben, nem fog tehát hiányozni a vasárnapi mérkőzésen.

A Vác is döcögősen kezdte az idei évet, bár jól indult a szezon, hiszen az első fordulóban 2:1-re legyőzték a Budafokot, de utána következett két döntetlen a Dorog és a Soroksár ellen, majd két vereség a Gyirmót és a Kazincbarcika ellen. A legutóbbi két fordulóban újra döntetlent játszottak ezúttal Mosonmagyaróváron, majd hazai pályán megverték a Budaörsöt. Ezekkel eddig 9 pontot szereztek és a tabella 10. helyét foglalják el. A góllövéssel, ahogy mi is, úgy ők is hadilábon állnak, talán a fent említett okoknak köszönhetően. A 7 mérkőzésen öt gólt szereztek, ahogy mi is, ennél kevesebbet csak az újonc Tiszakécske, akik 3 találatig jutottak.

A nyártól új vezetőedző, Zoran Spisljak által irányított Vác FC vasárnap érkezik Tiszakécskére, a mérkőzés 16:00 órakor kezdődik. A mérkőzés játékvezetője Csonka Bence lesz, segítői Garai Péter és Punyi Gyula lesznek.

Hajrá Cegléd!

 
2018. szeptember 14.

Vissza a hírekhez »
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz