Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Vasas elleni vereséggel búcsúztunk az NB II-től


Úgy léptünk ma pályára a Vasas ellen, hogy tudtuk, pontokat kell szereznünk a harmadik helyre pályázó nagy múltú klub ellen.

Ragyogó idő fogadta a csapatokat, bár az erős szél néha megtréfálta a játékosokat. A Vasas többet birtokolta a labdát már a mérkőzés elejétől, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Mursitsnak kellett először labdába érnie, de a közeli fejest védeni tudta. Nem sokkal később jött a válasz, de Csirmaz lövése elkerülte a kaput, a fölé szálló labdába nem kellett beleérnie a vendég kapusnak.

A félidő közepénél az NB II idei gólkirályi címét begyűjtő Balajti Ádámnak volt két nagy helyzete, de az első centikkel mellé ment, a másodikat Mursits védte bravúrral. Olasztól jött a válasz a 32. percben, akinek életerős lövése szintén elkerülte a kaput.

Az első játékrészben már más nagyobb helyzetet nem jegyezhettünk fel. Bár többet birtokolta a Vasas a labdát, de kiegyenlített játék folyt, egyenrangú partnerei voltunk a piros-kék együttesnek.

Komoly helyzetről nem igazán beszélhettünk a második félidőben sem az első negyedórában, talán Balajti mellé ment lövése, valamint Földi elakadt próbálkozása jelenthetett volna komolyabb veszélyt, ha kapura megy. A 63. percben aztán Balajti megszerezte a vezetést a Vasasnak. Jó passzt kapott csapattársától, majd elgurította a labdát Mursits mellett. 0:1

A ceglédi stáb cserékkel és formáció váltásokkal próbálta meg segíteni, hogy megfordíthassuk a mérkőzést. A csereként beállt Szilágyi a 79. percben megpróbálta átemelni a vendég kapust, de pár centit tévedett. A helyzet után birtokoltuk a labdát, mentünk előre, de komoly helyzetig nem jutottunk. 

A 87. percben aztán a percek óta támadót játszó Kárász harcolt ki nagyszerűen egy büntetőt, amit Olasz értékesített is. 1:1

Az öröm azonban nem tartott sokáig, egy perccel később jött a válasz, Szivacski talált be a kapunkba. 1:2

A mérkőzésen már más érdemleges nem történt. Csapatunk három szezon után búcsúzik a másodosztálytól. Ebben az időszakban a ceglédi labdarúgás életében sporttörténeti sikert is elért klubunk a tavalyi 9. hellyel, ami a legjobb eredményünk volt az egy csoportos NB II-ben. 

Kezdőcsapat:
Mursits - Kárász, Preklet, Farkas, Fejes - Sigér, Pallagi, Varjas - Földi, Olasz, Csirmaz

Cserék:
Csirmaz helyén Lukács
Földi helyén Rétyi
Pallagi helyén Szilágyi

Gól:
'87. Olasz
2019. május 12.

Vissza a hírekhez »
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz
  • Select