Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Vasas következik a válogatott szünet után


Aktuális ellenfelünket nem igazán kell bemutatni senkinek, hazánk labdarúgásának és sportjának egyik meghatározó klubja, a Vasas ellen lépünk pályára vasárnap.

A hatszoros Magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa győztes piros-kék együttes a tavalyi évben esett ki az OTP Bank Ligából, miután 33 mérkőzésen mindössze 34 pontot szereztek, ezzel utolsó helyen zártak a tabellán. Mind ezt a legtöbb kapott góllal és holtversenyben a legtöbb vereségével érte el a Vasas.

Egy ilyen klubnál nem lehet más a cél, mint egyből visszajutni az NB I-be, ahogy azt az MTK is tette, végig dominálva a másodosztályt. Ennek megfelelően is indult a Vasas szezonja, hiszen első három mérkőzésüket megnyerték a Monor, a Budafok és a Siófok ellen. Mint mostanra kiderült a kiesés ellen harcoló csapatok ellen sikerült a három győzelem, majd jöttek a döntetlenek. Zsinórban 7 mérkőzésen szerzett 1 pontot a Vasas. A Csákvár, a Győr, a Békéscsaba, a Nyíregyháza, a Kaposvár, a Tiszakécske és a Balmazújváros ellen is pontosztoszkodásra került sor a 90 perc után.

A hét döntetlen után végül jött egy győzelem a Vác ellen, de ez sem jelentett kiutat a gödörből, hiszen a következő 6 mérkőzésen nem tudott győzni a Vasas és itt már a döntetlen sem jött össze mindig. Kikaptak a Soroksártól (3:1), a Gyirmóttól (0:4), a Kazincbarcikától (2:1) és a Budaörstől (2:0) is. Hat mérkőzésen 2 megszerzett pont nem igazán egy feljutásért harcoló csapat jellemzője. 

Jött is a szurkolók által egy ideje már elvárt edzőváltás, Kis Károly távozott, majd Ferenczi István vette át a csapat irányítását ideiglenesen a Budaörsi vereség után pedig érkezett Szanyó Károly. Szanyóhoz szép emlékek fűzhetik a Vasas szurkolókat, hiszen a 2014/2015-ös szezonban vele jutott fel a csapat az NB I-be. Ez most nehezen lehet meg Szanyónak, ugyanis a Vasas jelenleg közelebb áll a kieső zónához, mint a feljutásrt jelentő pozíciókhoz. A "legjobb" kiesőnek számító Monor előtt mindössze 9 pont előnyük van, míg 14 pont a hátránya a csapatnak a második helyezett Zalaegerszeggel szemben.

Az új edzőnek biztosan kell kezdenie valamit a csapat támadójátékával, mivel a góllövés nem a legerősebb jellemzője a csapatnak. Tizenhét mérkőzésen szerzett 15 góljuknál kevesebbet csak a Siófok és az utolsó helyezett Mosonmagyaróvár szerzett. A feljutásért küzdő első három helyezett klubok ennél jóval többet szereztek, Békéscsaba 30, ZTE 29, Gyirmót 41 rúgott gólnál tart. Legjobb góllövőjük Balajti 7 góljával, bár ebből kettőt még a Vác színeiben szerzett, őt követi Ádám, Birtalan és Hinora 3-3 találattal.

A nyáron már találkoztunk a Vasassal, hazai pályán fogadtuk őket egy edzőmérkőzésen, akkor 3:1-re nyerni tudott a Vasas, azóta sok minden változott, mind a két csapatnál volt edzőváltás, úgyhogy egy teljesen új találkozóra számíthatunk az előző mérkőzéshez képest. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Szusza Ferenc stadionban, villanyfényes mérkőzésen egy minden bizonnyal nagyon éles és magából 110%-ot kiadni akaró Vasas lesz az ellenfelünk, akik minden bizonnyal, rajtunk akarják, majd bizonyítani, hogy többre is képesek az eddigi eredményeiknél.

Ehhez Nagy Tibornak és csapatának is lesz egy-két szava reméljük és ebben élen járhat az az Oldal Tibor, aki 11 találatával holtversenyben vezeti az NB II góllövő listáját, de érdekesség, hogy ennyi góllal az NB I-ben is az első helyen lenne a gólszerzők között. A csapat az elmúlt két hétben keményen készült, jó iramú mérkőzésen játszott döntetlent a Doroggal egy felkészülési mérkőzésen. És most mindenki várja, hogy a Vasas ellen bizonyíthasson!

A mérkőzés vasárnap 17:00 órakor kezdődik, a játékvezető Karakó Ferenc, segítői Szilágyi Norbert és Márkus Péter lesznek. Hajrá Cegléd!

 
2018. november 24.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa