Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Vasast fogadjuk vasárnap


Vasárnap 17:00 órától játsza utolsó hazai mérkőzését a 2018/2019-es NB II-es szezonban csapatunk, az ellenfél a Vasas FC lesz.

A hatszoros Magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa győztes piros-kék együttes a tavalyi évben esett ki az OTP Bank Ligából, miután 33 mérkőzésen mindössze 34 pontot szereztek, ezzel utolsó helyen zártak a tabellán. Mind ezt a legtöbb kapott góllal és holtversenyben a legtöbb vereségével érte el a Vasas. Egy ilyen nagy múltú csapatnál egyértelmű cél kell legyen az azonnali visszajutás, ám ez úgy néz ki, hogy nem fog összejönni a fővárosi csapatnak. Óriási csoda kellene hozzá, hogy a Kaposvár helyett a piros-kékek jussanak fel az első osztályba.

Jelenleg a tabella harmadik helyén állnak 62 megszerzett ponttal. Ezt 17 győzelemmel, 11 döntetlennel és 8 vereséggel érték el. A gólkülönbségük +13.  A feljutás valószínűleg az ősszel ment el a csapatnak, amikor erősen bukdácsolt a Vasas és volt egy 7 mérkőzéses döntetlen szériája is. E mellett néhány komolyabb pofonba is beleszaladtak a szezon során, a Soroksár (3:1), a Gyirmót (0:4), vagy a Győr (0:4) ellen

Majd jött is az edzőváltás, Kiss Károlyt, Szanyó Károly váltotta a kispadon és vele rögtön egy négy mérkőzéses győzelmi szériába szaladt bele a csapat, legyőzve többek között a már bajnok és feljutó Zalaegerszeget is. Az első 17 mérkőzésen a Vasas 23 gólt szerzett, ami 1,4-es átlag, míg az azt követő mérkőzéseken Szanyóval 19 mérkőzésen 48-at, ami már 2,5-es gólátlagnak felel meg mérkőzésenként. Ezzel a Vasas lett az NB II legtöbb gólt szerző csapata holtversenyben a Gyirmóttal.

Legjobb góllövőjük a szezon közben Vácról igazolt Balajti Ádám 31 találatával, amivel már biztos gólkirálynak mondható, hiszen az őt követő Nagy Patrik 18 találatnál jár. Balajtit egyébként Birtalan követi a házi góllövő listán 12 találattal. Eltiltott játékosról nem tudunk, de biztosan nem lesz ott a keretben Murka Benedek, aki a Kazincbarcika ellen sérült meg és műtét vár rá.

A legutóbbi öt mérkőzésen mutatott forma alapján az ötödik legjobb eredményt hozta a Vasas 3 győzelmével, egy döntetlenével és egy vereségével. A döntetlent és a vereséget épp az ezt megelőző két fordulóban játszotta a Vasas. Nem nagy örömünkre kikapott Mosonmagyaróváron és hazai pályán játszott 3:3-at a Vasassal. Mi ezen a képzeletbeli tabellán egyébként a 9. helyet foglaljuk el 7 megszerzett ponttal. Öt mérkőzés 2 győzelem, 2 vereség és 1 döntetlennel.

A csapat minden erővel azért küzd, hogy bennmaradjon, bár nem minden mérkőzésen volt mellettünk Fortuna, mindenképp bíztató, hogy vasárnap letudtunk hozni egy találkozót kapott gól nélkül, amire 19 fordulóval ezelőtt volt példa utoljára.

A csapatban visszatér Kárász eltiltása után, viszont kikerül a keretből Wild ötödik sárga lapja miatt. Az összecsapást Radványi Ádám vezeti, aki legutóbb Balmazújvárosban fújt a mi mérkőzésünkön, még szeptemberben. Nincsenek jó emlékeink róla, hiszen a 94. percben véleményes büntetőt ítélt meg a Balmazújvárosnak, amivel egyenlíteni tudtak és ezzel egy pontot otthon tartott a Balmaz. Radványi segítői Varga Zsolt és Márkus Péter, a tartalék játékvezető Veizer Roland lesznek.

Hajrá Cegléd!
2019. május 10.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa