Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A végén mentettünk pontot


Az őszihez hasonló küzdelmes mérkőzésen játszottunk döntetlent a Tiszakécskével. A különbség, hogy most mindkét oldalon betaláltak a csapatok.

Jól kezdtük a mérkőzést, egyértelműen irányítottuk a mérkőzést az első tizenöt percben. A játék a mezőnyben zajlott, amit a vendégek gyakran tördeltek szabálytalanságokkal, de ennek ellenére nekünk sikerült pár veszélyes helyzetet, lehetőséget kialakítanunk. A második percben Oldalt ugrattuk ki jól, de egy fél méterrel hosszabb volt a labda, amire így a vendég kapus ért oda először.  Nem sokkal később Szilágyi vitte le ígéretesen az alapvonalig a labdát, de nem sikerült beadnia. Majd következett két Nagy szabadrúgás, mind két alkalommal a kapus szerezte meg a labdát.

A sok apró tiszakécskei falt nem került megtorlásra a játékvezető részéről, a mérkőzés egyre agresszívabbá vált. Ezt tetőzte mikor Olasz első szabálytalanságánál viszont egyből sárga lapot kapott. Az első komoly helyzet Nagy előtt adódott, akinek a szabadrúgását kiöklözte a vendég kapus, de a labda ismét Nagy elé került, aki egyből kapura lőtt a hálóőr nagy bravúrral ért vissza a kapujába és fogta meg a lövést.

Az első félidőt sajnos nem Olasz fölé ment fejese zárta le, hanem egy dulakodás. Szilágyit a tizenhatoson belül véleményes helyzetben megrúgták és a földön maradt. A labda az akció végén elhagyta a játékteret, de a vendég kapus egyből játékba hozta a játékszert, nem adva lehetőséget az ápolásnak. A Tiszakécske a folytatásban sem rúgta ki a labdát, inkább egy gyors támadást vezettek, amit az alapvonalnál egy nagyszerű becsúszással állítottunk meg. Ez nem tetszett a vendégek 20-as számú labdarúgójának, aki neki esett egyik játékosunknak. Az esetből tömegjelenet, aminek a végén Farkas sárga lapot kapott.

A második félidő nagyon jól kezdtük. Már az elején volt Nagynak egy nagyszerű lövése, amit bravúrral védett a vendég kapus, majd Olasz lőtt fölé ígéretes helyzetből. Eddig tartott sajnos a fölényünk. Nem sokkal később egy bedobásnál Olasz és ellenfele harcoltak egymással, aminek a végén ütésért a játékvezető kiállította új igazolásunkat.

A kiállítástól fölénybe került a Tiszakécske, de nagyszerűen küzdött ereje teljéig minden játékosunk. Ettől függetlenül innentől már jöttek (nem nagy számban) a Tiszakécske helyzetek, amiből előtte nem igazán jegyezhettünk fel egyet sem. Első alkalommal Pallaginak kellett nagyot mentenie, majd egy távoli lövés ment mellé. Nem sokkal később a vendégek védője Csáki ütötte le Farkast, ez csak sárga lapot ért.

Negyedórával a vége előtt Pallagi tekert fölé egy szabadrúgást ígéretes helyzetből, de ez sajnos nem ment be. Nem úgy, mint egy gyenge lövés a másik oldalon, ami felpattant Mursits előtt és a kapunkban kötött ki. Nem sokkal később egy közeli fejes ment mellé a kapunknál. De nem adtuk fel, nem törte meg a csapatot a kiállítás, a bekapott gól, mentünk előre az egyenlítésért, aminek most meg is lett a gyümölcse. A 90. percben büntetőt ítélt a játékvezető, amit a csereként beállít Sigér lőtt a kapuba. 1:1

A gól után nem sokkal le is fújt a találkozót a játékvezető, így a végén megmentettünk egy pontot a Tiszakécske ellen. Ezzel és a többi eredmény függvényében ismét elmozdultunk a kieső helyekről. Folytatás vasárnap ismét Cegléden a Balmazújváros ellen.

Kezdőcsapat:
Mursits - Rétyi, Póti, Preklet, Farkas - G. Bíró, Pallagi - Oldal, Nagy, Szilágyi - Olasz

Cserék:
G. Bíró helyén Földi
Nagy helyén Sigér
Oldal helyén Csirmaz

Gól:
Sigér '90.p.

 
2019. február 24.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa