Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

A Zalaegerszeget fogadjuk a munka ünnepén


Nem sok időnk volt kiélvezni az idei első győzelmünket, folytatódott a munka pihenő nélkül, hiszen szerdán következik a Zalaegerszeg elleni hétközi mérkőzés.

Az idén a bajnoki címre pályázó Zalaegerszeg legutóbb 2015. március 28-án győzött Cegléden. Azóta két hazai mérkőzésen fogadtuk a kék-fehéreket, mind a két alkalommal Tiszakécskén és mind a két találkozót megtudtuk nyerni. 2017-ben 3:2-re, 2018-ban 2:0-ra sikerült diadalmaskodni. Idegenben viszont nem szokott összejönni a pontszerzés. 2014, 2016 és 2017-ben is 2:0-ra kaptunk ki a zalaiaktól. Az idei szezonban is utaztunk már Zalaegerszegre és ismét pont nélkül távoztunk, Balázs Zsolt korai találatával 1:0-ra nyertek a hazaiak.

A tavalyi meglepő 16. helyezés és a kiesés szele után alaposan átalakult a ZTE és a változások az eredményeken is meglátszódnak. Mostanra szinte biztos feljutók és a bajnoki cím fő esélyesei lettek. A Kaposvárral holtversenyben a legkevesebb vereséget szenvedték el, szám szerint 6-ot, van 7 döntetlennel véget ért találkozójuk és ők szerezték a legtöbb győzelmet, összesen 21-et.

Ők rendelkeznek a legjobb gólkülönbséggel +26, amihez 63 szerzett és 37 kapott gól volt szükséges. Ők szerezték a legtöbb pontot otthon (38) és idegenben (32) is, valamint a legtöbb hazai győzelmet (12) is. Idegenben háromszor kaptak ki, öt alkalommal játszottak döntetlent és kilencszer győzték le aktuális vendéglátójukat.

Legjobb góllövőjük Babati 15 találattal, őt követi Gajdos 9 és Hudák 5 góllal. 

Az áhított célhoz közel kerülve az elmúlt fordulókban kicsit megremegtek a zalaegerszegi lábak, Mosonmagyaróváron sajnos csak döntetlenre futotta, hazai pályán pedig kikaptak a Budaörstől. Nem bánnánk, ha ez a rossz forma kitartana szerdáig. Annak ellenére, hogy esetleges győzelmével matematikailag is bebiztosítanák a feljutásukat, a Kaposvár esetleges botlásával pedig a bajnoki aranyat is. De ennek a két tényezőnek az együttállására ne is gondoljunk.

A találkozó szerdán 17:00 órakor kezdődik a Zsengellér Gy. Sporttelepen. Várjuk kedves szurkolóinkat a mérkőzésre!
2019. április 29.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa