Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Ebben a meccsben több volt


A tabella harmadik helyén álló Kaposvári Rákóczit fogaduk vasárnap délután ragyogó időben a Zsengellér Gyula Sporttelepen. Minden adott volt egy jó mérkőzéshez.

Jól is indult a találkozó, már a negyedik percben egy Oldal lövést láthattak a kilátogató szurkolók, de az első próbálkozás mellé ment. A folytatásban talán többet volt a labda a Kaposvárnál, de jó iramú volt a mérkőzés, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek az első 20 percben. Bár a Kaposvár részéről ezek rendre pontrúgások után alakultak ki. A második ceglédi helyzetnél Nagy lövése pattant szögletre a kaposvári védőről, egy nagyszerű támadás végén.

A 20. perc környékén egy több szempontból is érdekes szituáció következett. Egy előre ívelt labdánál jól előzte meg a védőjét és a kifutó kapussal szemben is jó ütemben ugrott fel, ezzel elfejelte a labdát a hálóőr elől, a labda sajnos nem ért el a gólvonalig, egy védő tisztázott. De a vendégek kapusa se ért oda egy időben Oldallal a labdáért, egy-két ütemmel később érkezve a labdát már elfejelő játékosunkat elsodorta. A nézőtéren és a pályán is többen vágytak volna egy piros lapra, de mehetett tovább a játék. Visszanézésre érdemes szituáció volt.

Sajnos az utolsó 10 perc már nem alakult jól a számunkra az első félidőben. Előbb még Beliczky lövését megúsztuk, de nem sokkal később egy szöglet után kipattant labdát adott be újra a kaposvári játékos, a labdát pedig a léc alá fejelte Tömösvári. 0:1

A 45. percben nagy lehetőség adódott előttünk az egyenlítésre, Nagy szabadrúgása után a kipattanó labdát Oldal lőtte kapura, de sajnos nem sikerült jól a lövés az ígéretes helyzetben, a kapus könnyedén védett. Más helyzet már nem adódott egyik csapat előtt sem egy gólos vendég előnnyel zárult az első játékrész.

A második félidőt jól kezdtük, többet birtokoltuk a labdát, ígéretes akciókat vezettünk, de sokszor sajnos az utolsó passzoknál, utolsó cseleknél elakadtak a támadásaink. A 47. percben egy szöglet után Pallagi fejelt fölé. E közben a vendégek gyors ellenakciókkal próbálták meg eldönteni a mérkőzést. Egy ilyen esetnél Beliczky futott el egy labdával, Mursits vágtatott ki a kapujából, amit nagyszerűen tett, mert Beliczky többszöri próbálkozásra sem tudta elvinni, vagy elrúgni mellette a labdát, teljesen kisodródott, nem lett belőle kapura lövés.

A folytatásban a mezőnyben zajlott a játék, sok szabálytalansággal és mindkét oldalon cserékkel. Az 55. percben Fejes helyére a csütörtökön igazolt Póti Krisztián állt be, aki egyébként remekül teljesített első ceglédi mérkőzésén.

Az utolsó negyedórában ismét jöttek a helyzetek. Először a Kaposvárnak volt lehetősége, de Rajczi és Tömösvári lövését is védte Mursits. A mi támadásainknál többször alakult ki 3 a 2, vagy 3 a 3 elleni szituáció, amivel sajnos nem tudtunk ma élni. Az egyik ilyen esetnél Nagy ugratta ki Csirmazt, aki beadott, de a labda pontatlan volt a hosszú oldalon érkező Szilágyinak. 

A csapat próbált mindent megtenni az egyenlítésért, az iramra egyáltalán nem lehetett panasz, de az igyekezetünk nem fizetődött ki, sőt a 87. percben Rajczi góljával lezárta a mérkőzést. 0:2

Ami pozitívum, hogy ez után sem zuhant össze a csapat, próbált szépíteni és hitt benne, hogy betalálhatunk a mérkőzésen. Pallagi volt harcos egy szituációnál, aminek lövés lett a vége, de ez még nem ment be. Nem sokkal később Nagy beadását fejelték Szilágyi elé, aki pedig közelről a kapuba kotorta a labdát. 1:2

Ma látszott a csapaton, hogy mindent megtesznek azért, hogy pontot szerezzenek az erős Kaposvár ellen, de sajnos nem sikerült. Az iramra és az akarásra nem lehet panasz, az eredmény viszont sajnos elszomorító. Ez volt a negyedik vereségünk zsinórban, de jön most két újabb hazai mérkőzés, ahol már életbe vágó lesz, hogy három pontokat szerezzünk!

Kezdőcsapat:
Mursits - Kárász, Pallagi, Preklet, Farkas - Fejes - Rétyi, Nagy, Oldal, Földi - Szilágyi

Cserék:
Fejes helyett Póti
Földi helyett G. Bíró
Oldal helyett Csirmaz

Gól:
Szilágyi ('91. p.)
2019. február 17.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa