Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Egy döntetlen és egy vereség a mai mérleg


Újra hazai pályán játszott edzőmérkőzést a csapat és mindjárt egyszerre kettőt is. Délelőtt 10:00 órától a Jászberény, 13:00 órától a Dabas FC volt az ellenfél.

Az első mérkőzést a Mursits - G. Bíró, Nánási, Preklet, Farkas, Albert, Damásdi, Nyilas, Sándor, Szilágyi, Asztalos összeállításban játszottuk végig. Jól kezdett a csapat az első percekben több lehetőség is adódott előttünk, amiből aztán nem tudtuk megszerezni a vezetést.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, de sajnos sok hiábal játszottunk, amit helyzetekkel bosszult meg a Jászberény. Az első félidőben még nem találtak be, de a másodikban már igen, amivel megszerezték a vezetést. Nem sokkal később növelhették volna előnyüket, miután kétszer Mursits hárított bravúrral, egy alkalommal pedig a felső lécen csattant a labda.

Nekünk is meg volt a lehetőségünk az egyenlítésre, de Asztalos és Damásdi is kapussal szemben belelőtte a labdát a hálóőrbe. A sok hibának köszönhetően sajnos így egy gólos vereséget szenvedtünk.

A második mérkőzésre a Tulipán - Wild, Peszmeg, Virág, Valkovszki, Ágoston, Györe, Hujber, Kerekes, Fehér, Peres összeállításban küldte pályára a csapatot a szakmai stáb. A fiatal csapatunk harcosan és gyorsan futballozott, aminek az eredménye először egy Kerekes gól, majd az ő nagyszerű passza után Perest ütötte el a kapus. A büntetőt Hujber értékesítette, így a félidőben 2:0-ra vezettünk.

A második félidőben is támadott a csapat, Kerekest ugratta ki nagyszerűen Peszmeg, aki a kifutó kapuson bokából átemelte a labdát, 3:0.

A mérkőzés vége felé sajnos kezdtek fáradni a fiatalok, egyre több hiba csúszott a játékba, egyre kevesebb párharcot nyertünk meg, bár így is megvoltak a lehetőségeink. A Dabas csapatába csereként beállt egy több, mint két méteres center játékos, akivel nem tudtunk sajnos mit kezdeni és mesterhármast szerzett, ezzel kiegyenlítette a találkozót.

Klausz László nyilatkozata a mérkőzés után:
Egyáltalán nem voltam megelégedve sem az első, sem a második mérkőzéssel. Az első mérkőzésen annak ellenére, hogy ezidáig a felkészülés alatt remek mérkőzéseket játszottunk, akár első, akár másodosztályú csapatok ellen, itthon, vagy külföldön, meg voltam elégedve a csapatnak a hozzáálláséval. Ez a mérkőzés nagyban mutatja azt az elképzelésemet, amit ugye fél éven keresztül mondtam a játékosoknak, hogy egy gyengébb képességű csapat is el tudja akarattal tüntetni a tudásbeli különbséget és sajnos ezen a mérkőzésen most kívűlről ez látszott a srácokon. Most foghatnánk ezt a mérkőzést a fáradságra, meg a négy hete tartó folyamatos munkára, de azt gondolom, hogy ennél azért nagyobb lelkesedéssel kell az edzőmérkőzésekre is kijönni. Nem szabad elfelejteni, hogy az erősségünk a csapategység és az, hogy küzdünk egymásért, nem pedig az hogy 3,4,5 játékos esetleg ezt már másképp gondolja, ez volt nagyjából az első mérkőzésen. Ott nem is inkább a játékkal foglalkoznék, hanem a mentális részével.

A másik mérkőzés miatt azért vagyok szomorú, mert 3:0-ról, 3:3-ra egyenlíteni az ellenfél. Itt viszont láttam olyan teljesítményeket a fiatalok közül, leginkább fiatalokból állt a második játékban a csapat, akiket esetleg oda tudunk venni az első csapat környékére.
2018. február 10.

Vissza a hírekhez »
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma