Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Egymás után két meccs a Budaörs ellen


A tavalyi bajnokság negyedik helyezettjét fogadjuk vasárnap Tiszakécskén. A mérkőzés 13:30-kor kezdődik a Városi Sportcentrumban.

Amióta feljtutottunk ismét az NB II-be négy mérkőzést játszottunk a Budaörssel, ezeken 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegünk. Hazai pályán egy győzelem, egy vereség. Találkozóinkon összesen 9 gól esett 5-4 elosztásban. Mi rúgtunk több gólt, de ez a győztes mérkőzésünknek köszönhető, ahol 3:0-ra tudtunk diadalmaskodni.

A Budaörs remekül kezdte az idei bajnokságot, idegenben legyőzte a Győrt, döntetlent játszott a Békéscsabával, majd a Nyíregyházának hármat rúgott idegenben. A folytatás már kevésbé sikerült jól budaörsi szemszögből, kikaptak a Kaposvártól, a Tiszakécskétől és a Váctól, közben egy gól nélküli találkozón szereztek egy pontot a Balmazújváros ellen. Majd, ha mi sem történt volna négyet rúgtak a Dorognak és Soroksáron is győzni tudtak. De nem tartott sokáig a diadalmenet, otthon kaptak ki a Gyirmóttól, majd kaptak négyet Kazincbarcikán. A legutóbbi két mérkőzésüket viszont megnyerték a Mosonmagyaróvár és a Budafok ellen.

A Budaörs, ahogy jól látszik is nagyon hullámzó teljesítményt nyújt az idei szezonban, képesek remek teljesítményre, de nagyon rossz találkozóik is voltak már a bajnokságban. Ezt jól mutatja, hogy az eddigi 13 mérkőzésen 6 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség a mérlegük. Szinte csak vagy győzelem, vagy vereség a vége. Ezzel a teljesítménnyel egyébként 20 pontot szerezve a hatodikak a tabellán, holtversenyben a Vasassal.

Legjobb góllövőjük a számunkra is jó ismerős Lengyel Béla, aki 6 találatig jutott eddig, őt követik Sajbán néggyel, Czvitkovics és Fodor három-három találattal. Az évek óta stabil NB II-es csapatnál nem volt nagy játékos mozgás a nyáron, egy stabil maggal dolgozik már egy ideje Bognár György szakmai igazgató. A tavaly negyedik helyen záró csapat, ha kitudja zárni az extra rossz mérkőzéseit és stabil teljesítményt tud nyújtani, akkor ismét odaérhet a dobogó közelébe, amitől most jelenleg négy pontra vannak. De azt már tavaly és idén is bizonyították, hogy bárkit megtudnak verni.

Nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk a vasárnap, amire a csapat hatványozott erőkkel készül a héten, mert nagyon fontos lenne újra pontot, pontokat szerezni. Érdekesség még a párharc kapcsán, hogy három nappal később október 31-én szerdán 12:30-tól Magyar Kupa mérkőzésen is egymás ellen játszik a két csapat, akkor Tatabányán.

Mindkét mérkőzésen szorítunk a srácoknak a minél jobb eredmény eléréséért. Hajrá Cegléd!




 
2018. október 24.

Vissza a hírekhez »
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút