Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Folytatás a Dorog ellen


Vasárnap a Dorogi FC otthonában folytatjuk szereplésünket. A tavalyi szezonban nem sikerült legyőznünk a piros-fekete alakulatot, idegenben 2:1-es vereséget szenvedtünk, míg hazai pályán gólnélküli döntetlent játszottunk. Itt az ideje egy győzelemnek is a Komárom-Esztergom megyei csapat ellen.



A Dorogi FC a jelenlegi szezonban 5 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel a hátuk mögött 20 pontot szerezve a 13. helyen áll. Öt ponttal és hat pozícióval lemaradva tőlünk. A tabellán lévő különbség nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen a Dorog egy erős csapat, amit mi sem mutat jobban, mint hogy legyőzték a Nyíregyházát (3:0), az MTK-t (2:1) és a Zalaegerszeget (3:0) is.  Mind a három skalpot hazai pályán szerezték, ahol egyébként 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegük. Az egyik vereségüket még a bajnokság elején szenvedték el, meglepetésre a Budafok (0:2) ellen, a másikat a remekül szereplő Kazincbarcikától (0:1).

A Dorogot a rúgott gólok tekintetében csak 5 csapat előzi meg, míg a kapott gólokat figyelembe véve a tabella közepén helyezkedik el. Legjobb góllövőjük Faragó Tomás 6 góllal, őt követi Mászáros Áron 5 és Simon Attila 4 találattal. A vendéglátóinknál eddig összesen 7 játékos szerzett gólt, ami összesen 24 találatot jelent, a 23 bekapott gól mellett.

A dorogi csapatnak jelenleg nincs eltiltott játékosa, de ketten is veszélyben vannak Mészáros és Németh 4-4 sárga lapot gyűjtöttek be az eddigi szezon során, a következőnél ki kell hagyniuk egy mérkőzést.

Az ellenfelünkből két játékos lehet ismerős, az egyik Fürjes Ádám, aki tavasszal szerepelt csapatunkban, de biztosan nem lép pályára, miután még mindig lábadozik a csapatunk színeiben a Szeged 2011 elleni mérkőzésen elszenvedett súlyos sérüléséből. A másik játékos az 1998-as születésű Kamarás György, aki a nyáron nálunk is szerepelt próbajátékon, edzőmérkőzésen is pályára lépett, de ő végül a Dorog csapatát választotta. Rajtuk kívül két rutinos játékost, a 34 éves, az NB I-ben sok évet lehúzó Simon Attilát és a 39 éves Sitku Illést érdemes kiemelni, aki szintén nagy NB I-es múlttal rendelkezik. A két rutinos játékos közül Sitkura inkább csereként számít Schindler Szabolcs vezetőedző, míg Simon 10 alkalommal kezdett és egy meccs kivételével minden alkalommal pályára lépett.

Nehéz mérkőzés vár tehát csapatunkra vasárnap a Dorogi FC otthonában, a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban. A mérkőzés 13:30-kor kezdődik, a mérkőzést Farkas Tibor vezeti, segítői Radványi Ádám és Horváth Zoltán lesznek.

Hajrá Cegléd! Schindler Szabolcs
2017. november 10.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa