Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Győzelem az első fordulóban


A Ceglédi VSE csapata az NB II első fordulójában kemény ellenfél ellen kellett, hogy pályára lépjen, ugyanis az ellenfél az NB I-ből kiesett Békéscsaba volt a 700 néző előtt, Albertirsán megrendezett mérkőzésen.

Kezdőcsapat:
Horváth G. - Albert I., Makrai, Farkas A. - Csordás - Wild, Albert Á., Asztalos, Valkovszki - Peres, Horváth B.

A pénz feldobás után mi kezdtük el a mérkőzést, azonban az első 15-20 percben valamivel többet volt a labda a vendég csapatnál, azonban veszélyeztetni csak pontrúgásokból tudtak. Az 5. percben a kapufán csattant a labda, egy vendég szabadrúgás után, nagyjából 18 méterről csúsztatott kapura az ellenfél játékosa.

A 15. percben jött a váltás és a hazai csapat folyamatosan meglátogatta az ellenfél térfelét és tizenhatosát. Wild Tamás futott el jól a jobb szélen, a beadása után a csabaiak védője nagyot mentett. A 34. percig kiegyenlítetten folytatódott a mérkőzés, mind két kapu előtt voltak kisebb lehetőségek, majd a 35. és 40. perc közötti időszakot nagyon megnyomta a Cegléd. Először Horváth Bence cselezte be magát a tizenhatosra biztatóan, majd Peresnek volt két nagy lehetősége. 

A 40. percben a fölény góllá érett. Egy bal oldali szabálytalanság után Albert Ádám állt a labda mögé, majd nagyjából 23 méterről gyönyörűen tekerte be a hosszú felsőbe a labdát. 1:0!

A gól után még több lehetősége is volt a csapatnak, de újabb gól már nem született, így 1:0-s vezetéssel mehettünk az öltözőbe, nagy taps közepette.

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt befejeztük, jól játszottunk, majd az 50. percben Albert Ádám szöglete után Albert István fejelt a kapuba. 2:0

A Békéscsaba a második gól után láthatóan megtört, szabálytalanságokon kívül mással nem vétették észre magukat a pályán a vendég játékosok, a 72. percben ennek következménye lett egy kisebb összeszólalkozás, egy szabálytalanság után. Az utolsó negyedórára fordulva a vendég csapat több veszélyes támadást is vezetett, egy góljukat les címén érvénytelenítette a játékvezető, a 80. percben pedig Horváth Gábor védett hatalmasat.

A Békéscsaba csapata azonban nem tudta gólra váltani a lehetőségeit, viszont a hosszabbításban Albert Ádám feltette arra a bizonyos "i"-re a pontot, egy szép támadás végén a bal oldalon kapta a kiugratást a csereként beállít Markótól, majd okosan helyezte a kapuba. 3:0

Az eredmény már nem változott. Ceglédi VSE - Békéscsaba 1912 Előre 3:0

Varga Attila vezetőedző nyilatkozata a mérkőzés után:
Erre készültünk az elmúlt napokban. Amikor kellett jól védekezett a csapat, amikor arre volt szükség, akkor pedig nagyon jól támadott. Legfőképpen az ellenfél térfelén történt labdaszerzésekben voltunk ma nagyon jók. Ezen a szinten ezek nagyon fontos dolgok, ma ezek ültek. Nagyon büszke vagyok a csapatra és a bajnoki kezdésre és azt hiszem maradéktalanul elégedett lehetek.
2016. július 31.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa