Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Hétközi mérkőzésen látogatunk Zalaegerszegre


Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk szerda este Zalaegerszegen, hiszen a tabella második helyén álló, a feljutásért harcoló csapattal kell megmérkőznünk.

Ráadásul az elmúlt két évben nem túl jó a zalaegerszegi mérlegünk, tavaly és tavaly előtt is 2:0-ra kaptunk ki a kék-fehér katlanban. Jelentősen szépített az egymás elleni párharcok összképét, hogy 2017-ben 3:2-re, 2018-ban 2:0-ra győztünk hazai pályán. Döntetlent tehát nem játszott a két csapat egymással mióta újra itt vagyunk a másodosztályban és erre most sem sok esély mutatkozik.

A ZTE ugyan botlott a hétvégén, de így is a feljutást érő második helyen van a csapat, két pont lemaradásra a Gyirmóttól és egy pont előnnyel a Békéscsabával szemben, de a negyedik helyezett Kaposvár is csak két pontra van tőlük. A hazai csapat tehát nem hibázhat a mai mérkőzésen, de mi sem felemelt kézzel érkezünk Zalaegerszegre.

Nagy Tibor vezetésével csapatunk mérlege 7 mérkőzésen 4 győzelem és 3 vereség. Az elmúlt öt forduló formája alapján összeállított tabella negyedik helyén tanyázunk, köszönhetően az egymás utáni három győzelmünknek. Az eddig szerzett 16 pontunkból 12-őt az elmúlt 7 találkozón szereztünk meg és hat mérkőzésen is gólt tudtunk szerezni, ami azt jelenti, hogy mindösszesen egy mérkőzésen maradt a csapat gólnélkül. Nagy Tibor érkezése előtt ez az arány 2:6 volt, azaz két mérkőzésen szereztünk (igaz akkor 5) gólt, és hat párharc után hagytuk el szerzett gól nélkül a pályát.

Hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk azt jól mutatja, hogy a Zalaegerszeg mindössze csak két alkalommal kapott ki a szezonban, egyszer hazai pályán a Kaposvártól és az előző fordulóban a Budaörstől Tatabányán. A budaörsi vereség alkalmával fordult elő másodszor a tizenöt forduló alatt, hogy nem tudott gólt rúgni a ZTE. Az eddigi fordulók alatt 25 gólt szereztek. A házi góllövő lista élén Gajdos áll 7 találattal, őt követik Babati 4 és Balázs három góllal.

A Zalaegerszeg számos rutinos, korábbi első osztályú játékossal vár minkat a 19:00 órakor kezdődő összecsapáson. A mérkőzést Németh Ádám vezeti, segítői Mohos Milán és Máyer Gábor lesznek. 
2018. november 07.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa