Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Interjú Tulipán Ákossal


Egy ideje már kapusunkra Tulipán Ákosra sem számíthat a szakmai stáb, nem találkozhatnak szurkolóink a nevével az összeállításoknál. Ezért felkerestük Ákost és megkérdeztük, mi a helyzet vele.

A Kassa elleni edzőmérkőzésen szereztél egy sérülést, ami után nem volt egyértelmű a helyzet. Végig játszottad a mérkőzést, majd edzettél egy ideig a csapattal. Jártál kezelésre, ismét a csapattal tudtál készülni, majd újra jelentkezett a fájdalom. Mesélj kérlek erről a megterhelő időszakról. Mi okozta ezeket a kellemetlen heteket?

Igen a Kassa ellen a vége előtt 10 perccel volt egy szűkebb hazaadás, amit visszarúgtam a mezőnybe, ekkor megcsavarodott a térdem és éreztem egy kisebb roppanást is. Végig tudtam ugyan játszani a meccset, de éreztem, hogy valami nincs rendben, viszont arra nem gondoltam, hogy műtétre kerül a sor. Pihentem egy hetet, csináltunk egy MR-t, ami nem mutatott semmi komolyabb elváltozást. Következő héten visszaálltam a csapathoz edzeni, úgy éreztem nincs komolyabb baj, majd egy rossz mozdulatnál újra érezni kezdtem. Jött 2 hét újabb pihenő, kezelések, bicikliztem vele, kocogtam, nem éreztem fájdalmat. Ezután újra visszaálltam a csapathoz, és egy hetet végig is edzettem, majd egy egymás közötti játék során, szintén egy rossz mozdulat következtében újra fájdalmat éreztem. Ekkor határoztam el, hogy ennek nincs értelme, mindenképp megkeresem a probléma okát. A csapatorvosunk Dr. Elekes Csaba segítségével Siófokra kerültem, ahol egy sikertelen injekció próba után felvettem a kapcsolatot Dr. Majzik Ernővel, aki 10 évvel ezelőtt a keresztszalagomat is műtötte. Mivel a felvételek alapján nem derült ki pontosan mi lehet a gond, ezért atroszkopos beavatkozást javasolt.


Hogy sikerült a műtét? 
A műtét a doktor úr szerint jól sikerült. Kitisztította a térdem és egy babszem nagyságú porcdarabot távolított el. Nagyon remélem, hogy én is ezt mondhatom, majd azután mikor újra a többiekkel együtt edzem. A műtét maga rutinnak számított, 20-30 perc körül lehetett, ezt az is alátámasztotta, hogy még aznap este elhagyhattam a korházat.Hogy néz ki ilyenkor műtét után a programod? Mik a felépülés egyes fázisai?
Varratszedés után egy hét teljes pihenő volt kiadva, utána kezdhettem el a szobabiciklizést, ahol jelenleg is tartok. Jövő héttől gyógytorna és a combom erősítése következik. Bízom benne, hogy a továbbiakban is fájdalom nélkül haladok és tudok csatlakozni a csapathoz már akár azon a héten, amikor a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfelünk.

Mennyire hiányzik már a labda, meg a pálya?
Nagyon hiányzik már természetesen a labda, a srácok, az öltöző és annak a légköre még akkor is, hogyha nehéz helyzetben vagyunk és a hangulat sem az igazi.

Mennyire tudod tartani a kapcsolatot a csapattal?
Minden hazai mérkőzésen kint voltam, egyedül a Dorog ellen nem, mert akkor voltam varratszedésen. De természetesen telefonon beszélek majdhogynem napi szinten a társakkal, illetve a közös Facebook csoportban is, úgyhogy mondhatom, hogy abszolút naprakész vagyok.
2019. március 25.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa