Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön a Jászberény elleni rangadó


Vasárnap rangadóval folytatódik felnőtt csapatunk számára a bajnokság.

Az a Jászberényi FC látogat a Malomtó szélre, aki évek óta az NB III Keleti csoportjának élmezőnyébe tartozik. Az előző szezonban mindössze egy ponttal maradt alul a Szolnokkal szemben, a feljutásért folytatott versenyben és szerezte meg így végül a második helyet. Az előtte való két évad során egy hatodik és egy harmadik helyet szereztek. Mindenközben adták ők a bajnokság gólkirályát is.

A Jászberény az idei bajnokságban eddig velünk azonos pontot gyűjtött, ezzel hármas holtversenyben áll pontszámilag velünk és a Tiszaújvárossal. Az egyéb feltételeknek megfelelően azonban ők birtokolják az 5. pozíciót.

Nagyon jól kezdték az idei szezont, az első három mérkőzésüket megnyerték, majd ugyan jött egy idegenbeli döntetlen a DVSC II ellen, az ötödik mérkőzésükön újra győzni tudtak. A legutóbbi három mérkőzésük viszont nem úgy alakult, ahogy tervezték. A három közül egyiket sem sikerült megnyerniük. Döntetlent játszottak a Hatvannal és a BSE-vel, valamint kikaptak otthon a Tiszaújvárostól. Legutóbbi két mérkőzésüket otthon játszottak és mindössze egy pontot szereztek, ami biztosan feltüzeli őket a vasárnapi összecsapásra.

A két város közelsége, az azonos pontszám és a mindkét oldalon megtalálható ismerős arcok miatt is pikáns mérkőzésre számíthatunk holnap kora délután. Ha csak két nevet említünk, akkor a vendégek oldalán Sándor István vezeti, majd ki a pályára a csapatokat, aki több alkalommal is volt már csapatunk játékosa, legutóbb az NB II-ben 9. helyet szerzett gárda tagja volt, majd tőlünk igazolt 'berénybe. Csapatunkba pedig nagy örömünkre hosszabb sérülés után a múlt héten már visszatért, a házi góllövő listát vezető Lukács Richárd, aki az előző szezon előtt igazolt át hozzánk mostani ellenfelünktől.

A Jászberény a második legtöbb gólt rúgta, eddig a bajnokságban, mindössze egy találkozó volt, ahol nem talált az ellenfelek kapujába. A támadás mellett, azért a védekezésre is fektetnek hangsúlyt ellenfelünknél, hiszen 15 kapott találatukkal ebben a mutatóban is a bajnokság élmezőnyébe tartoznak. A kék-fehér együttes idegenben sem szokott megszeppeni ezt jól mutatja a Gyöngyös 6:2-es legyőzése, vagy a DEAC elleni 3:1-es bravúr.

A vendégeknél biztosan nem számíthatnak bal hátvédükre Süttő Attilára, akit a Hatvan elleni mérkőzés során kialakult dulakodás után három mérkőzésre eltiltotta a szövetség. Valamint a sérült Ilkovics Miklós sem lép, majd pályára a Zsengellér Gyula Sporttelepen. Ott lesz viszont Gresó Mátyás, aki eddigi 7 találatával a csapat legeredményesebb játékosa. Ebben a mutatóban Pálinkás Gergő, valamint  Szőllősi Ferenc követik őt 6, illetve 4 góllal.

A rangadó vasárnap 13:30 órakor kezdődik Kovács Gábor Péter sípszavára. Segítői Szvetnyik Bence és Marozsi Gábor lesznek. Minden szurkolót várunk a holnapi találkozóra. Szurkoljuk ki együtt a győzelmet a Vasutasnak!
2019. november 02.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút