Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön a rájátszás az U14-es bajnok csapatnak


U14-es csapatunk nagyszerű szezont tud a háta mögött. Az U14-es másodosztály Közép-Keleti csoportjában 28 mérkőzésen 77 (25 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) pontot szerezve, 6 ponttal megelőzve a második helyezett Salgótarjáni BTC csapatát szerzett bajnoki címet.

A bajnokság során arattak 16, 19, de 22 gólarányú győzelmet is, nagyszerű játékkal verték idehaza 4:1-re az Újpest csapatát.

A bajnokság 5 legjobb góllövője között találhatunk két ceglédi játékost is, Horváth Dániel 39 góllal a harmadik, Vincze Szabolcs 37 góllal az ötödik helyen végzett.

A csapat 28 mérkőzésen 190 gólt szerzett és kiérdemelte a 2016-os év legjobb pest megyei utánpótlás csapata elismerést is.

Azonban a szezonnak itt még nincs vége, a bajnoki címnek köszönhetően esélyt kaptak arra, hogy az első osztályba jutásért játszanak. 

Az U14-es másodosztályú bajnokságnak összesen 9 régiója van és ezek bajnokai küzdenek meg egymással a feljutásért. A kilencből összesen két csapat juthat fel az első osztályba, a párosításokat az MLSZ székházában sorsolták ki.

Az első ellenfél a Grosics Akadémia lesz, aki a Dél-Keleti csoport első helyen végzett 26 mérkőzésből 26-ot megnyerve, 245 rúgott és 15 kapott góllal.

A lebonyolítás a kupa szabályok szerint történik, oda-visszavágós rendszerben. Az első mérkőzést hazai pályán kezdik a ceglédi legények. Kedden 17 órától fogadjuk a Malomtó szélen a Grosics Akadémia legényeit, egy várhatóan nagyon nehéz mérkőzésen.

A tét az első osztályba jutás, ami nem kell részletezni mekkora dolog lenne a gyerekek, a szülők és a szakosztály számára.

Kérünk minden ceglédi lakost, hogy jöjjön ki kedden és szurkoljon ezeknek a nagyszerű gyerekeknek, mert megérdemlik. Bármi is lesz a vége!

Hajrá Cegléd!

Ványi Zsolt edzőt is megkérdeztük a mérkőzés előtt:


- Kiünnepeltétek magatokat?
- Az elmúlt két hétben volt ünneplésben részünk az biztos. Sajnos az utolsó mérkőzésünkre nem jött el az ellenfél, így az elmaradt, hogy a szurkolók és a szülők előtt rendezhessünk egy fiesztát. Már többször mondtam, milyen remek a szülői közösség, hát most is kitettek magukért. Átérezték, hogy milyen élménytől fosztott meg bennünket az ellenfelünk, így az egyik edzésen megleptek bennünket. Fantasztikus élmény volt! A hab a tortán az éremosztó volt, ahol az utolsó felnőtt mérkőzés szünetében több száz ember előtt akasztották az érmet a gyerekek nyakába.

- Kedden ismét nagy feladat előtt álltok. 
- Igen. A másodosztályú bajnokok közül - osztályzó mérkőzéseket játszva- kerül ki az a két csapat, akik felkerülnek az első osztályba. Mi Grosics Akadémiát kaptuk, velük mérkőzünk kedden itthon 17 órától, majd pénteken, Gyulán 11 órakor.

- Milyen az ellenfél, van esély a továbbjutásra?
- Az biztos, hogy kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is. Meggyőző fölénnyel, nagyon sok rúgott és kevés kapott góllal nyerték a bajnokságot, de úgy gondolom, nem ez nem számít. Mi is magabiztosan nyertünk, bajnokok lettünk, ami még fontosabb a legtöbb srác hatalmasat fejlődött ebben az évben. Büszke vagyok rájuk és az is maradok bármi is lesz az eredmény. Természetesen, ha már eljutottunk idáig mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el.

- Máshogy készültök, mint eddig? Izgulnak a gyerekek?
- Napozunk… strandolunk… De komolyra fordítva a szót. Semmi különleges nincs, talán csak az miatt hogy kedden játszunk. Így edzettünk vasárnap is. Nagyon nincs értelme már „agyonvágni” őket. A gyerekeket már eléggé kizsigerli ekkorra az iskola. Évvége, dolgozatok, ballagások stb. Mi nem akadémia vagyunk, ahol mindent alá lehet rendelni a focinak. Hogy izgulnak e? Aki azt mondja, hogy nem az füllent. Kell egy egészséges drukk, egy feszült várakozás a meccs miatt, ami a pályán már el fog múlni.
2017. június 11.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút