Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön az első tavaszi forduló Tiszakécskén


December 09. vasárnap jön az első tavaszi forduló a magyar másodosztályban. Ellenfelünk az a Csákvár lesz, akivel az első fordulóban 3:3-as döntetlent játszottunk idegenben.

Az 3:3-as találkozó igazán pikáns mérkőzést hozott, hiszen a nyáron haza érkező Oldal, egyből vissza látogatott volt csapatához, ahol nem részesült kellemes fogadtatásban, a szurkolók a pálya széléről, a volt csapattársak a pályán "ütötték-vágták" Oldalt, aki ennek ellenére két gólt szerzett a találkozón.

A mérkőzés óta eltelt a teljes őszi forduló, ahol a Csákvár bőven várakozáson felül teljesített és jelenleg a 6. helyen áll a tabellán. Az elmúlt két évben a 16. és a 11. helyen végzett a gárda, ezért lehet igazán meglepő mostani szereplésük. A csapat a 19 forduló alatt mindössze 3 vereséget szenvedett 7 győzelem és 9 döntetlen mellett. A gólarányuk pedig +6, ami szintén kellemes meglepetés lehet a Csákvár szurkolóknak a tavalyi szezon végén látott -16-hoz képest.

A nyári hat gólos döntetlen egyébként az első döntetlen volt a két csapat között, mióta visszajutottunk az NB II-be, a mérleg azóta 2 Cegléd, 2 Csákvár győzelem és 1 döntetlen, hazai pályán eddig mindig legyőztük a Csákvár csapatát. Bízunk benne, hogy ez a tendencia most is folytatódni fog. De, hogy nem lesz könnyű dolgunk azt az is mutatja, hogy az Aqvitalnak eddig jobb a mérlege idegenben (4 GY, 3 D, 1 V), mint hazai pályán (3 GY, 6 D, 2 V).

A csapat fő gólszerzője Bobál Gergely, aki 8 alkalommal talált a kapuba az idei szezonban, többek között nekünk is az első mérkőzésen. Rajta kívül még 10 játékos zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ez is mutatja, hogy nagyon egységes most a csákvári csapat.

Ellenfelünknél nincs sérült, vagy eltiltott játékos, így legerősebb összeállításukban érkezhetnek Tiszakécskére, ahova pontért, pontokért érkeznek. Nagy Tibor csapata pedig mindent megtesz majd, hogy ezt megakadályozva itthon tartsa a három pontot. Nagyon izgalmas csata várható tehát idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésünkön.

A találkozó vasárnap 13:00 órakor kezdődik, a játékvezető Szilágyi Sándor, segítői Szilágyi Norbert és Márkus Péter lesznek.
2018. december 08.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa