Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön az első tavaszi forduló


Vasárnap, azaz december 3-án elkezdődik a 2017/2018-as NB II-es bajnokság tavaszi szezonja. Tizenkilenc fordulón már túl vannak a csapatok, mi pedig az őszt a harmadik helyen zártuk, ami nagyszerű eredmény, de még a bajnokság fele hátra van. Az első tavaszi fordulóban pedig Gyulára látogatunk, ahol a Szeged 2011 ellen próbáljuk meg folytatni a 8 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunkat.

Az idei bajnokságot a Szeged 2011 ellen kezdtük Albertirsán és sajnos hiába szereztük meg már a mérkőzés elején a vezetést Nánási góljával és játszottunk jobban ellenfelünknél, végül megtudták fordítani a mérkőzést és elvitték a három pontot az Ecsedi László Sportcentrumból.

Ellenfelünk hiába kezdte jól a bajnokság, azóta nem igazán szerepelnek az elvártaknak megfelelően. A tavalyi évhez képest jóval gyengébben szerepel a kék-fekete csapat. Az őszi szezon után a bajnokság 16. helyén szerénykednek, a mérlegük 4 győzelem, 6 döntetlen és 9 vereség. Tizenkilenc találkozón mindössze 12 gólt szereztek, ami az utolsó helyezett Sopron (11) után a második legkevesebb a bajnokságban. E mellett viszont kaptak 22 gólt, ami egyébként nagyjából a középmezőnyt jelenti a kapott gólok tekintetében, de így -10-es gólaránnyal és 18 szerzett ponttal, mindössze 1 pontra vannak a már kieső helyen lévő Csákvár csapatától.

Gyulán tehát elég nagy a gond az idei bajnokságban, ami nagyrészt köszönhető talán az idegenbeli formájuknak, ahol mindössze 7 pontot tudtak szerezni, egyedül minket tudtak legyőzni. A Szegedtől leginkább tehát az idegenbeli pontok és a gólok hiányoznak. A legjobb góllövőjük Zádori Krisztián, aki háromszor talált be az ellenfelek kapujába, legutóbb a 8. fordulóban. A csapat pedig már három forduló óta nem talált be az ellenfelek kapujába.

A Szeged 2011-et azonban nem szabad lebecsülni, otthon azért gyűjtögették a pontokat és jó képességű, erőszakos játékosokból áll a keretük. És, ahogy sajnos mi is tapasztaltuk az első fordulóban vert helyzetből, gyengébb játékkal is képesek megfordítani egy mérkőzést. Van tehát, miért revansot venni aktuális ellenfelünkön, a csapat meg is fog tenni mindent, hogy visszavágjon az első fordulóban elszenvedett vereségért.

A mérkőzés vasárnap 13:00 órakor kezdődik Gyulán a Grosics Gyula Akadémián, a játékvezető Nagy Róbert lesz, csapatunk pedig a bajnokságban először a Piros - Fekete- Piros összeállításában fog pályára lépni.

Hajrá Cegléd!
2017. december 02.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa