Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön az utolsó idegenbeli mérkőzés


Vasárnap játsza utolsó idegenbeli mérkőzését NB II-es férfi felnőtt csapatunk. Az ellenfél az a Soroksár lesz, akivel nagy versenyben vagyunk a minél jobb helyezésért.

A Soroksár jelenleg a bajnokság 8., míg mi a 9. helyén tartózkodunk. Vendéglátónk egyetlen ponttal előz meg minket a tabellán. Eddigi 36 mérkőzésükön hozzánk hasonlóan 13 győzelmet arattak, viszont eggyel kevesebb vereségük (12) és ez által eggyel több döntetlenük (11) van.

A góllövésben is hasonló szinten van a két csapat ebben a bajnokságban, a Soroksár 42 gólt szerzett, míg mi 40-et és 4 góllal kaptunk többet a szezon során. 

A két csapatnak ez már a harmadik összecsapása lesz az idei bajnoki kiírásban, miután a Magyar Kupában is találkoztak a csapatok. Mindkét mérkőzésre Albertirsán került sor. A Kupa mérkőzésen tartalékosan, sok fiatallal a keretben léptünk pályára Lipcsei Péter csapata ellen és szenvedtünk 4:0-s vereséget. Majd alig egy hónappal később már bajnoki mérkőzésen 2:0-ra nyerni tudtunk, többek között G. Bíró Gergő bombagóljával.
 

A Soroksár kerete jelentősen átalakult a tavalyi szezon óta, de a megfiatalodott kis Fraditól talán így is sokan jobb helyezést vártak a tavalyi szezonból kiindulva. Vendéglátóinknak voltak szép eredményei, de meglepő pontvesztései is. Talán leginkább a gólok hiányoztak Lipcsei csapatából. Tavaly ilyenkor már 60 találatnál járt a Sori, köszönhetően a 23 góllal gólkirályi címet szerző Lovrencsics Balázsnak. Ő viszont a nyáron a Ferencvároshoz került, a helyét pedig nem igazán tudta átvenni senki. A gólokon összesen 14-en osztoznak, a legtöbbet Pál András szerezte, aki 6 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, őt követik Gyepes Gábor 5, Gyömbér Gábor 5, valamint Huszák Tamás szintén 5 góllal. Az előző szezonban nálunk futballozó Albert Ádám és Frőhlich Roland 3-3 gólig jutottak.

A mérkőzés tétje egyértelműen a minél jobb pozíció megszerzése a tabellán, így nyugodtan beszélhetünk rangadóról. A 7. helyezett Győr 5 ponttal előzi meg a Soroksár, minket pedig 6 ponttal, így őket már nem igazán érhetők utol, de a 8. hely mindkét csapat számára cél kell, hogy legyen. Ez az összecsapás még nem fogja eldönteni, hogy a bajnokság végén ki végez jobb pozícióban, de egy győzelemmel visszaelőzhetnénk a Soroksárt.

A találkozó vasárnap 17:00 órakor kezdődik Soroksáron, a Szamosi Mihály Sporttelepen. A mérkőzést Veizer Roland vezeti, segítői Szalai Balázs és Garai Péter lesznek.

Hajrá Cegléd!
2018. május 26.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa