Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön az utolsó meccs


Vasárnap 17:00 órától utolsó bajnoki mérkőzését játsza a 2017/2018-as szezonban csapatunk Albertirsán az Ecsedi László Sportcentrumban. Az ellenfél a kieséstől az előző fordulóban már biztosan megmenekülő Kazincbarcika lesz.

Aktuális ellenfelünk a tabella 14. helyén áll 44 ponttal, ami azt jelenti, hogy 3 ponttal előzi meg a jelenleg még kieső helyen álló Szeged 2011 csapatát. Ugyan, ha a Barcika vasárnap Albertirsán vereséget szenved és mindenki más nyer mögötte, akkor még a Szeged is beérheti pontszámban, de a Merkantil Bank Liga NB II versenykiírásának értelmében pontegyenlőség esetén a több győzelmet veszi számításba először a Magyar Labarúgó Szövetség. Ebből pedig 4-el több van a Kazincbarcikának jelenleg, mint a Szeged 2011-nek.

A Barcika feljutó csapatként meglepetésre nagyszerűen kezdte a bajnokságot, az első 17 fordulón keresztül az első 5 között volt és fordulókon keresztül tanyázott a dobogó harmadik fokán. Az első öt mérkőzésükön mindössze egy döntetlent játszottak, 4 győzelem mellett, majd a hatodik fordulóban 6-ot kaptak a Budaörstől. Ebben az időszakban legyőzték például a Békéscsabát, a Vácot, a Soroksárt, a Gyirmótot, döntetlent játszottak a Nyíregyházával és a Kisvárdával is.

Aztán valami megtört a csapatnál, korábbi játékosunk Takács Péter súlyos sérülést szenvedett, majd az idény végéhez közeledve edzőt is cserélt a barcikai csapat. Az eltelt 37 forduló során végül 12 győzelmet arattak, 8 alkalommal játszottak döntetlent és 17 esetben szenvedtek vereséget. A már biztosan bentmaradó csapatok közül övék a második legrosszabb gólkülönbség (-16), 38-at rúgtak, 54-et kaptak.

Legjobb góllövőjük Boros Gábor 8 találattal, őt követi Takács Péter 5 góllal. A megbízott vezetőedző Koleszár Györgynek eltiltás miatt nem kell nélkülöznie egy játékosát sem vasárnap.

Nem úgy mint Klausz Lászlónak, aki nem számíthat Albert Istvánra, miután Soroksáron megkapta 5. sárga lapját. Rajta kívül biztosan nem lesz a keretben Sándor István és Peres Csaba, akik Londonba utaztak CONIFA labdarúgó világbajnokságra.

Az utolsó mérkőzésen ennek ellenére a csapat egyértelmű célja, hogy szépen búcsúzzon a szurkolóktól és a hosszú, fáradtságos szezont egy győzelemmel zárja le. Ez nem lesz könnyű, hiszen nehéz kiszámítani, hogy mikor, hogyan játszik a Kazincbarcika, akik számos meglepetés győzelmet arattak a szezon során, de volt jó pár negatív értelemben meglepő eredményük is. Ugyan az előző fordulóban már kiharcolták a bentmaradást, de egy esetleges győzelemnek köszönhetően, akár a 11. helyre is feljöhetnek, ehhez persze kell az előttük lévők bukdácsolása. 

Mi még a 9. hely megtartásáért küzdhetünk, ebben egyedüli riválisunk a Vác FC csapata, akik egy ponttal vannak tőlünk lemaradva. Ugyan pontszámban még a Dorog is utolérhetne minket, ha ne adj isten vereséget szenvedünk vasárnap, de több győzelmünknek köszönhetően így is előttük maradnánk. Biztosan a 9. helyen maradunk, ha vasárnap győzünk, vagy nem győzünk, de a Vác sem szerez három pontot. Ha mi nem nyerünk a Kazincbarcika ellen, a Vácnak akkor is győznie kell, hiszen pontegyenlőségnél nekünk van több győzelmünk. A Vác egyébként a Dorogot fogadja, majd vasárnap.

Izgalmas mérkőzés vár ránk tehát vasárnap Albertirsán az Ecsedi László Sportcentrumban, ahol 17:00 órakor Nagy Norbert játékvezető sípszavára kezdődik, majd el a mérkőzés. Segítői Szvetnyik Bence és Kormányos II. Gábor lesznek. A tartalékjátékvezető Takács Tamás lesz.

Jöjjön ki minél több szurkoló a mérkőzésre, búcsúztassuk együtt a remekül sikerült 2017/2018-as bajnokságot! Hajrá Cegléd!
2018. május 31.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa