Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Jön az utolsó


Sajnos a múlt héten véglegessé vált, hogy három szezon után jövőre az NB III-ban folytatjuk, vasárnap így a búcsúmérkőzésünket játszuk Siófokon.

Néhány fordulóval ezelőtt még a Siófokot is nézegetnünk kellett, mint vetélytársat a bennmaradásért, de végül  az utóbbi mérkőzéseken tapasztalt jó formájuknak köszönhetően simán megőrizték másodosztályú tagságukat. Jelenleg 44 pontot gyűjtve 12 ponttal előznek meg minket. A mérlegük 11 győzelem, 11 döntetlen és 15 vereség, 47 rúgott és 53 kapott gól.

A legutóbbi 5 mérkőzésükből 4-et megnyertek és csak 1-et veszítettek el, benne olyan bravúrokkal, mint a Soroksár 6:2-es legyőzése idegenben, vagy a Gyirmót elleni 3:1 hazai pályán. Tavaly nyáron a bajnokságot kifejezetten rosszul kezdték a Balaton partiak az első három mérkőzésen vereséget szenvedtek és 6 fordulót kellett várniuk az első győzelemre. A 2018-as évet még 3 győzelemmel és 18 megszerzett ponttal a 18. helyen zárták, 3 pozícióval és 2 ponttal lemaradva tőlünk. Tavasszal viszont elkezdtek jönni a bravúrok, legyőzték a Vasast, a Békéscsabát, a Budaörsöt és a fent már említett Soroksárt és Gyirmótot. 

Hazai pályán 8 ponttal szereztek többet, mint idegenben, ugyanúgy, ahogy mi is. Viszont érdekesség, hogy hazai pályán kevesebb gólt (19) rúgtak, mint idegenben (28). Kiemelkedő góllövője nincs a csapatnak, 10 játékosuk talált az ellenfelek kapujába a szezon során, közülük Horváth Péter szerezte a legtöbbet (9), őt követi Medgyes 7, Elek 6, Magasföldi 6, Szakály 5 és Zamostny 5 góllal.

Biztosan nem lesz pályán ellenfelünknél Csilus Tamás, aki a múlt héten szedte össze ötödik sárga lapját. Rajta kívül remélhetőleg sokan ott lesznek, ha nem is a pályán, de a stadionban, ugyanis nem kell belépőt vásárolni az összecsapásra.

A 2016/2017-es szezon óta 5 mérkőzést játszottunk a Siófokkal a másodosztályban, ezeken 1 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a mérlegünk. Mindkét csapat hazai pályán tudott győzedelmeskedni. Ősszel Tiszakécskén 3:3-as döntetlent játszottunk egy fordulatos mérkőzésen.

Csapatunk egész héten arra készült, hogy méltón búcsúzzon az NB II-től, reméljük sikerül is ezt megmutatni vasárnap a Balaton partján. A mérkőzés 14:30-kor kezdődik a Siófoki Városi Stadionban. A játékvezető Németh Ádám lesz, segítői Kulman Tamás, Baghy Csaba, a tartalékjátékvezető Kovács J. Zoltán lesznek.

Hajrá Cegléd! 
2019. május 18.

Vissza a hírekhez »
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • mlsz
  • Select