Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Kitl Krisztián érkezik Diósgyőrből


Az úgynevezett "fiatal szabály" továbbra is él a Merkantil Bank Liga NB II-ben, ebben a szezonban minimum két 1998.01.01. után született játékosnak kell szerepelnie a csapatban. Ezért a nyári átigazolások során fontos feladata a szakmai stábnak és a vezetőségnek, hogy tehetséges fiatalokat is találni tudjon, akiket a csapatba lehet építeni.

Az első ilyen fiatal játékosként érkezett Ceglédre Kitl Krisztián. Krisztián 1999 novemberében született, Kiskunmajsán kezdett el focizni, még 8 évesen. Onnan aztán a Budapes Honvéd U14-es csapatához került, ahonnan egy szezon után Kecskemétre távozott. Új állomáshelyén négy szezont húzott le, majd a 2015/2016-os szezonban került a Diósgyőrhöz.

A borsodi csapatnál folyamatos játéklehetőséget kapott az U17-es csapatnál, majd a következő bajnoki kiírásban már az NB III-ban léphetett pályára a felnőttek között, mindössze 17 évesen. A DVTK második csapatánál rendszeresen játszhatott, 25 mérkőzésen lépett pályára. 

Annak ellenére, hogy a 2016/2017-es szezonban folyamatosan játszani tudott a DVTK II-ben az NB III-as bajnokságban, a 2017/2018-as idényben inkább az U19-es csapatnál kapott lehetőséget, az NB III-ban három alkalommal lépett pályára, akkor is csereként. Így elhatározta magát és kölcsönbe Sopronba igazolt, ahol a felnőttek között kapott lehetőséget és rendszeresen játszani tudott az NB II-ben. Az előző szezonban így 14 NB II-es mérkőzésen lépett pályára  és itt szerezte meg első gólját is a felnőttek között, méghozzá az ETO FC Győr ellen 3:2-es vereséggel zárult mérkőzésen. Kitl szerezte meg a vezetést a 4. percben.

Krisztiánnak nem volt könnyű dolga első NB II-es idényében, hiszen a csapat gyakorlatilag csődbe ment, nem fizetett játékosainak, a csapat pedig végül csontnélkül kiesett a másodosztályból. Reméljük ennél sokkal sikeresebb szezon előtt áll a 18 éves játékos, akinek sok sikert kívánunk a Ceglédi VSE felnőtt csapatánál!

Kitl Krisztián 1 évre érkezett kölcsönbe a Diósgyőrtől.
2018. július 14.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa