Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Lezajlott a XIV. kis Elekes Torna is


A nagyok után a kisebb korosztályok következtek az előző hétvégén a XIV. Elekes Emléktornán. Ebben a két napban három korosztályban, az U9, az U10 és az U11-es csapatok mérték össze tudásukat.

Február másodikán reggel az U9 kezdte el a tornát, rögtön egy váratlan eseménnyel, az egyik csapat betegségek miatt lemondta a szereplést, így a teljes menetrendet át kellett alakítani. A "B" jelzésű csoportban így végül három csapat indult, a Kecskeméti LA, a Nagykáta SE és a Szanda Focisuli. A másik csoportban minden az eredeti nevezések alapján alakult a Ceglédi VSE ellenfelei az Abonyi KID FC, a Szolnoki MÁV FC és a Pilis LK voltak.




A nyitómérkőzésen a ceglédi gyerekek 1:0-ra megverték Abonyt, majd a második mérkőzésen számtalan helyzetet kialakítva, a vezetést is megszerezve mégis sajnos 2:1-re kikaptak a Szolnoktól. Mivel várható volt, hogy a hazai csapat legyőzi az utolsó csoportmérkőzésén a Pilist, így ha nyernek a Szolnok ellen, akkor döntőben láthattuk volna a ceglédi legényeket. A Pilis elleni győzelem jött, de a döntő helyett a bronzmérkőzéssel kellett megelégednünk. A gyerekek pedig továbbra is lelkesen fociztak és meg is szerezték a bronzérmet a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia ellen.

Délután az U10-es korosztály lakta be a Gál József Sportcsarnokot. A nyitómérkőzésen ismét győzelem következett. Ezúttal a Törökszentmiklóst győztük le 2:0 arányban. A következő mérkőzésen nem sikerült a kapuba találni a Szolnok ellen, így 4 ponttal vártuk az utolsó mérkőzést a 6 pontos UFC Kecskemét ellen. A forgatókönyv egyértelmű volt, ha győz a ceglédi csapat, akkor döntőt játszik, ha nem, akkor még a bronzmérkőzés is kérdéses lehet. Már pedig az UFC két góllal győzött, így izgulnunk kellett, hogy mi lesz a Szolnok - Törökszentmiklós mérkőzésen. Szerencsénkre csak egy góllal nyert a Szolnok, így mi játszhattunk a bronzéremért. 




A bronzmeccsen viszont a REAC szerezte meg a vezetést, de a ceglédi legények nagyot küzdve megfordították a találkozót és 2:1-es győzelemmel megszerezték a harmadik helyet.

Vasárnap reggel, a XIV. Elekes Emléktorna utolsó korosztálya lépett parkettre. Nem titkoltan érmet és abból is minél fényesebbet várhattunk az U11-es korosztálytól, akik a Régiós Bozsik tornákon egész ősszel nagyszerű teljesítményt nyújtottak igazán komoly ellenfelek ellen.

Döcögősen, de győzelemmel kezdődött a torna, az első mérkőzésen egy góllal vertük meg az Abonyi KID FC-t. A folytatásban a helyzetek mellé már jöttek a gólok is, a Pilist már 3:0-ra győzte le a nagyszerűen futballozó csapatunk. A csoport utolsó mérkőzésén a Kecskeméti LC volt az ellenfél és egy 7:1-es győzelemmel harcolta ki a döntőbe jutást!

A döntőben pedig a Szolnok volt az ellenfél, aki ellen várható volt, hogy nagyon nehéz mérkőzésre kell számítani. Hajtós, küzdős mérkőzésen, végig harcolt az U11-es alakulatunk és megérdemelten meg is nyerte a találkozót 1:0-ra. Négy mérkőzésen mindössze egy gólt kapva lett tornagyőztes a Ceglédi VSE csapata!




Ezzel véget ért a XIV. Elekes Emléktorna és nagyszerű leírni, elolvasni, hogy minden korosztályban szereztek érmet csapataink! Gratulálunk a játékosoknak, szülőknek, edzőknek!

Minden csapatnak köszönjük a részvételt! 


U9 végeredmény

1. Szolnoki MÁV FC
2. Nagykáta SE
3. Ceglédi VSE
4. Kecskeméti LA
5. Abonyi KID FC
6. Szanda Focisuli
7. Pilis LK

U10 végeredmény:

1. Kecskeméti LA
2. UFC Kecskemét
3. Ceglédi VSE
4. REAC
5. Szolnoki MÁV FC
6. Szanda Focisuli
7. Törökszentmiklós
8. Monor SE

U11 végeredmény:

1. Ceglédi VSE
2. Szolnoki MÁV FC
3. Abonyi KID FC
4. Kecskeméti LA
5. Szanda Focisuli
6. Pilisi LK
7. Albertirsa SE
8. Kecskeméti LC
2019. február 04.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa