Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Lukács Richárd visszatért


Lukács Richárd újra ceglédi mezben folytatja.

A villámléptű támadó 2018 nyarán érkezett Ceglédre Jászberényből. Akkor így mutattuk be:

Lukács a Füzér SK-nál ismerkedett meg a labdarúgással 8 éves korában. 2011-ben került Debrecenbe az akadémiára. Az U16-os csapattól végigjárva minden korosztályt egészen a DVSC második csapatáig, ahol bemutatkozhatott a felnőttek között az NB III-as bajnokságban 17 évesen.

Első NB III-as szezonjában 9 alkalommal lépett pályára, ebből 8 mérkőzésen csereként, majd a következő szezonban a Vasashoz igazolt. Itt nem került fel a felnőttekhez, az U21-es csapatban kapott lehetőséget. A következő idényben pedig a következő állomás Jászberény volt.

Jászberényben 9 mérkőzésen kapott szerepet, minden alkalommal kezdőként, egy gólt szerzett, a következő nyáron pedig elvitte a Kisvárda. Kisvárdán mindössze egyszer, csereként tudott az NB II-ben pályára lépni a bajnokság elején, így már szeptemberben a Hajdúböszörményhez igazolt vissza az NB III-ba. 

20 évesen meghatározó játékosa volt a Hajdúböszörménynek, 28 mérkőzést játszott le az idénybe, minden mérkőzésen kezdő volt és 8 gólt szerzett. Csapata ugyan kiesett, de ő maradt az NB III-ban, hiszen ismét Jászberénybe került. Az előző szezont itt játszotta végig és meghatározó játékosa volt a csapatnak. 26 alkalommal kapott lehetőséget edzőjétől, 23 mérkőzésen kezdőként, négy gólt szerzett.


Első ceglédi időszakában az első évben a másodosztályban 18 mérkőzésen lépett pályára, a mérkőzések 50%-ban kezdőként. A kiesés után maradt a Malomtó szélen, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen 13 mérkőzésből 12-n kezdő volt, ezeken a találkozókon 10 gólt szerzett! 

2019. szeptember 15-én beírta magát a ceglédi labdarúgás történelem könyvébe, miután ő szerezte az új centerpálya és lelátóépület első hivatalos mérkőzésen csapatunk gólját. A találatnak köszönhetően 1:0-s győzelemmel avattuk fel az új pályát.

A télen aztán a Kelen SC-hez igazolt, de jött a COVID-19 járvány, így mindössze két mérkőzésen tudott pályára lépni. Az előző szezont még a Kelennél kezdte, majd a télen ismét Jászberénybe igazolt, ahol a bronzérmes csapatban 16 alkalommal lépett kezdőként pályára, gólt azonban nem szerzett.

Lukács eddigi pályafutásának egyik, hanem a legsikeresebb időszakát élte Cegléden az előző időszakban, hiszen az NB II-ben szerepelt, majd pályafutása eddigi legtöbb gólját szerezte nálunk egy szezon, pontosabban egy félszezon alatt.

Bízunk benne és egyúttal kívánjuk is neki, hogy hasonló időszak kezdődik számára újra a Malomtó szélen.
2021. június 30.

Vissza a hírekhez »
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút