Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Lukács Ricsi interjú az előszezonról


Tavaly nyáron érkezett hozzánk Lukács Richárd, aki gyorsaságával felhívta magára a figyelmet. Közel húsz mérkőzésen kapott lehetőséget csapatunkban a másodosztályban, többnyire szélsőként. A kiesés után úgy döntött, hogy marad Cegléden és remek formában volt az egész előszezon során. Vele beszélgettünk a felkészülésről, a remek szériájáról és a következő szezonról.

A kevés játékosok egyike voltál, aki a maradás mellett döntött a kiesés után. Mi alapján hoztad meg ezt a döntést?

Igen, mindenképp maradni akartam, mert tudtam, hogy itt számítanak rám, bíznak bennem és a körülmények is adottak a további fejlődésemhez.
 

Nagyon jó erőben kezdted ezt a felkészülést és az edzőmérkőzéseken is nagyon aktív vagy. Jól mutatja ezt, hogy már 6 gólt szereztél az előszezonban. Minek köszönhető ez a jó forma?

Valóban nagyon jó erőben érzem magam, a szünetben sem álltam le, van egy célom és azért mindennap dolgoznom kell lépésről, lépésre. Hogy minek köszönhető? Szimplán csak annak, hogy érzem a felém áradó teljes bizalmat a vezetőktől kezdve a stábon át, az egész csapat részéről.


Feldobtad a labdát, így adja magát a kérdés: mi a célod?

Egy sportolónak azt gondolom, hogy mindig az kell legyen a célja, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsen és szerepelhessen. Soha sem elégedhetsz meg azzal, ahol éppen tartasz, ha így teszel, akkor elveszted a motivációd és az a teljesítményedre is kihat. A célom, hogy eljussak az elsőosztályba!




Felnőtt pályafutásod során eddig összesen 13 gólt szereztél hivatalos mérkőzéseken, most csak az edzőmérkőzéseken már 6-nál tartasz. Változott valami a játékodban?

20 évesen mutatkoztam be a felnőttek között a Jászberény színeiben. Azóta eltelt három év, pályára léptem közel 60 mérkőzésen az NB III-ban és tavaly 18 találkozón az NB II-ben. Ez alatt az idő alatt érettebb lett a játékom, nyugodtabb vagyok a pályán, amikor döntéseket kell hozni. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a bizalom, amit kapok itt Cegléden.
 
 
Még a felnőtt góljaidnál maradva egy kicsit, most a felkészülés során kettesével rugdosod őket, korábban egy alkalommal a Putnok elleni bajnokin tudtál duplázni. Mi kell hozzá, hogy megmaradjon ez a formád a szezonra is?

Továbbra is keményen kell dolgoznom a mindennapokban. Ha jó az erőnléted, akkor kevésbé, vagy később fáradsz el. Ez fontos, mert tiszta fejjel lehet higgadt döntéseket hozni, minél jobban fárad egy játékos, annál többet hibázik a mérkőzésen. Illetve folyamatosan gyakorolni kell a különböző játékhelyzeteket, lövéseket, hogy automatikussá váljanak a mozdulatok.
 
 
Szereztél gólt fejjel, közelről és távolról is a nyáron. Az Érd elleni első találatod pedig igazán az extra kategóriába tartozott. Hogy érzed magad a leghatékonyabbnak?
 
Tény, hogy jól sikerültek az eddigi edzőmérkőzések, de az igazán fontos találkozók csak ezután következnek a bajnokságban. Az előszezonban többet kerültem a kapu elé, bentebb játszok, mint eddig, így nagyobb az esélyem a gólszerzésre.  Ha egy bajnokin a kapu elé kerülök, akkor teljesen mindegy, hogy jobbal, ballal, vagy fejjel szerzem-e a gólt, a lényeg, hogy be kell találni az ellenfél kapujába!
 
 


Jövő hétvégén már bajnoki mérkőzésen fogadjuk az Eger csapatát. Mit vársz az előttünk álló szezontól?
 
Úgy érzem, hogy egy elég jó csapat alakul ki most Cegléden. Mindenki hajt mindenkiért, nincs klikkesedés, az öltözőbe öröm belépni. Nagyon jó a csapategység, vannak rutinos játékosok, akik nem szólják le a fiatalt, hanem tovább bíztatják. A hiba mindenki játékában előfordulhat, ez teljesen természetes. Az Egerről sokat még nem tudok mondani, jövő héttől foglalkozunk velük teljes erőbedobással. Jó meccsre számítok, remélem minél több Cegléd szurkoló kilátogat a mérkőzésre. A szezontól pedig azt várom, hogy mi kihozzuk magunkból a maximumot és ha ezt megtesszük, akkor bármi megtörténhet, akár egy nagyon sikeres év is állhat előttünk.

2019. július 22.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa