Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Magabiztos győzelem a Hatvan ellen


A Jászberény elleni mérkőzés után csapatunk újra hazai pályán játszott és ezúttal az idén feljutó FC Hatvan csapatát fogadtuk a Malomtó szélen. 

Schőn László egy helyen változtatott csapatán az előző mérkőzéshez képest. Két ceglédi születésű játékos cserélt helyet, a tizenhat éves Juhász András helyére a felnőtt csapatnál már a sokadik szezonját töltő G. Bíró Gergő került be.

Jól kezdtük a mérkőzést, a kezünkbe vettük az irányítást és a játék többnyire ennek megfelelően a vendég csapat térfelén zajlott, de helyzetekig nem jutottunk el. Az ellenfél tizenhatosánál elakadta a támadásaink, vagy szögletre mentettek a védők. A hatvani csapat ellentámadásaival veszélyeztetett, de komoly lehetősége nekik sem volt, leszámítva egy távoli lövést, amit Tulipán magabiztosan védett a 32. percben.

Nem sokkal később a sokadik pontrúgásunkat végezhettük el, ezúttal a jobb oldalról. A labda mögé Kun állt, aki kapura is húzta, a labda pedig a kapus kezei alatt a kapuba surrant! 1:0

Az első játékrészben nem volt több feljegyezhető helyzet, így maradt az egy gólos előny a szünetre.

A második félidőben már jóval több komoly helyzetet láthattak a kilátogató szurkolók. Lukács került kétszer is nagy helyzetbe az első 15 percben, de az első lövése elment keresztbe a kapu előtt, a második pedig elakadt a kapusban. A folytatásban is dominálni tudtunk és ismét Lukács került helyzetbe, ezúttal a 63. percben ez a lövése fölé ment. Egy perccel később a kapu torkából mentett Szász és Bagó közösen, nagyon nagy lehetőség volt a vendégek részéről. 

A folytatásban is mentünk előre, ennek a 72. percben lett meg az eredménye, amikor nagyszerű támadást vezettünk, aminek a végén Markó passzolt Lukács elé, aki ezt a helyzetet már a kapuba lőtte! 2:0

Eltelt hat perc és a közben csereként beállt Szilágyi lőtt nagyszerűen, de a labda a felsőlécen csattant. Nagy bomba volt, talán még most is rezeg a léc, amit Sziszka eltalált. A 84. percben ismét egy szemre tetszetős támadást vezettünk, aminek a végén Takácsot faltolták, a büntetőt pedig Lukács értékesítette. 3:0

Sajnos nem sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, ugyanis az utolsó percben egy büntetőt ítélt a játékvezető. A menteni akaró Szász megelőzve a hatvani játékost, becsúszva elrúgja a labdát, majd a lendülettől tovább csúszó lába az ellenfél játékosát is eltalálta. Ezért nem gyakran szoktak büntető adni... Mindenesetre Kitl értékesítette a megítélt tizenegyest, így a végeredmény 3:1 lett.

Örömteli, hogy újra győzni tudott a csapat, a sérülésből visszatért Lukács pedig ott folytatja, ahol annak idején abbahagyta. Most jön két idegenbeli mérkőzés, ahol gyűjtögetni kell a pontokat.

Kezdőcsapat:
Tulipán - Bagó, Szász, Bodó, Pesti - G. Bíró, Markó - Kun, Takács, Kovács - Lukács

Cserék:
G Bíró helyén Juhász
Kovács helyén Szilágyi
Takács helyén Makrai

Gól(ok):
Kun
Lukács
Lukács
2019. november 10.

Vissza a hírekhez »
  • MOL Magyar Kupa
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút