Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

​Megszakadt a vereség sorozat


A vasárnapi HR-Rent Kozármisleny elleni mérkőzésen nem csak a tabellán elfoglalt pozíció és az eddig begyűjtött pontok száma miatt volt fontos, hogy megszakadjon a vereség sorozatunk, hanem lelkileg is erősödnünk kellett.

Krecska János első ceglédi mérkőzésén új felállásban kezdtük a mérkőzést, a kapuba vissza került Horváth, aki jó teljesítményt nyújtott a mérkőzésen. Már az első percekben veszélyeztetni tudtunk Albert és Makrai révén, előbbi beadását utóbbi fejelte mellé. Sikerült dominálnunk a játékot, helyzeteket kialakítani, Peres nagyon villogott a széleken. Aztán a 20. percben egy ütközés után Asztalos sérült meg, a helyére Markó érkezett. A sajnálatos sérülés sem zavarta meg a csapatot, irányítottuk a játékot, sőt a 36. percben Wild hátul megszerezte a labdát, amivel az ellenfél tizenhatosáig nyargalt, majd hibátlanul tekert középre, az érkező labdát pedig a nagyszerűen játszó Peres lőtte a kapuba.  Az első félidőben még egy Peres lövést leszámítva sok minden már nem történt, így 1:0-s vezetéssel mehettünk a szünetre.

A második félidőt ismét egy veszélyes akcióval kezdtük, de sajnos az ellentámadásból a kapunk előteréig tudtak támadást vezetni a vendégek, aminek egy Albert István szabálytalanság vetett véget. A játékvezető büntetőt ítélt és kiállította Albertet. A büntető kis híján hárította Horváth, aki nagyszerűen találta el az irányt, kezével bele is ütött a labdába, de az sajnos a kapuba pattant róla.

A kiállítás sem törte össze a csapatot, ugyan a bekapott gólt utáni pár percben a Kozármisleny felbátorodott, de számos veszélyes ellentámadást vezettünk, ami óvatosságra intette őket. Hiába támadtunk a vezető gólért, sajnos hátul eladtuk a labdát, az ellenfél pedig büntetett, így már ők álltak vezetésre a 68. percben. 

Az utolsó 20-25 percben támadásban és így meccsben maradtunk, de a helyzetek, lehetőségek kimaradtak. A 82. percben minden mindegy alapon Nánási állt be Wild helyére, aki egyből a csatár pozícióba helyezkedett. Bízhattunk benne, hogy a két magas játékosunk Nánási és Szabó zavart tudnak okozni az utolsó percekben, esetleg egy beadást a kapuba fejelni. És így is lett! Pont a két említett játékos hozta össze a 92. percben az egyenlítő találatot. Szabó remekül támadta a beadást és sikeresen kifejelte a labdát a kapus kezei közül, ami aztán egy kavarodás után felpattant Nánási elé, aki a kapuba fejelte azt. Nem sokkal a gól után a játékvezető lefújta a mérkőzést, így 2:2-es döntetlennel zárult a Kozármisleny elleni hazai mérkőzésünk. Folytatás a válogatott szünet után Balmazújvárosban. 

Az 1 pont ugyan nem sok, de a mi helyzetünkben, főleg egy ilyen mérkőzés után nagyon is értékes!

Kezdőcsapat:
Horváth – Wild, Albert I., Farkas V., Valkovszki – Asztalos, Makrai – Peres, Albert Á., Pozsár – Szabó

Csereként beállt:
Markó, Nánási, Csordás

Gól:
Peres (36.), Nánási (92.)

Krecska János nyilatkozata a mérkőzés után:
Úgy gondolom, hogy a mérkőzésnek voltak sorsfordító pillanatai. Ide tartozik az ő fejesük, ami a jobb kapufa mellet ment el, ilyen volt a gólunk és ilyen volt az Albert Ádám 100%-os ziccere. Én úgy gondolom, ha azt berúgja, akkor vége a mérkőzésnek. Kértem a játékosaimat, hogy a második félidőben az első percekben maximálisan koncentráljanak, erre mit ad isten, az ötödik percben jött a tizenegyes és a kiállítás. Úgy gondolom, hogy a második góljuk szintén egy egyéni, szarvas hiba után következett. Ez után persze futottunk az eredmény után, ekkor már persze elégedett lettem volna az egy ponttal, de a mérkőzés előtt ezzel a döntetlennel nem egyeztem volna ki. Remélem, hogy ez az egy pont azt jelenti, hogy elindulunk felfelé.
2016. október 02.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa