Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Nagy siker kapujában az U19-es csapat


Kecskeméti József vezetésével a tavalyi évben történetének legjobb eredményét érte el a Ceglédi VSE U19-es csapata, amikor második helyen végzett a bajnokságban. A mostani bajnokságban ezt is túlszárnyalhatják. Ennek kapcsán beszélgettünk Kecsóval.


Az első helyen álltok a bajnokságban, gondoltad volna az idény elején? Milyen célokkal vágtatok neki a bajnokságnak?

Bizony négy pont az előnyünk az utóbbi évek legerősebb ifi bajnokságában és hogy a kérdésedre is válaszoljak nem, nem gondoltam volna, inkább csak reménykedtem benne, hogy harcban leszünk a dobogóért.



Hogyan reagál a csapat a sikerekre? Erősödik a csapatszellem?

Úgy érzem feltudják dolgozni, hogy hatalmas eredmény elérésének küszöbét kell hogy átlépjék! Az én hitvallásom, hogy eredményt csak úgy lehet elérni, ha a közösséget is építjük. A jelenlegi gárda jó alany, vevők a focin kívüli programokra és egymás iránt is elkötelezettek !



Hogy látod, mik az esélyek arra, hogy az idény végén is a tabella élén legyetek? Mennyi mérkőzés van még hátra, kik lesznek az ellenfelek az első helyért vívott harcban?

Esélyek? Kétség kívül hatalmas a sanszunk, hogy a dobogó tetején zárjunk, de ennek rengeteg összetevője van. Elkerüljenek a sérülések, eltiltások minket, illetve össze tudják a srácok egyeztetni a tanulmányaikat az edzésekkel, mérkőzésekkel, nem beszélve a csajozásról... Még tíz meccsünk van, fogadjuk a közvetlen rivális Tabán és Mezőkövesd csapatát, illetve ellátogatunk az UTÉ-hoz. Ezek a mi derbijeink!


Utánpótlás csapatok esetében logikusnak tűnik a kérdés, hogy egy sikeres szereplés felhívhatja a figyelmet egyes játékosokra. A te csapatodból páran már ki is próbálhatták magukat a felnőttek között is. Hogy látod az ő jövőjüket?

Igen az ifi bajnokság a felnőtt csapat előszobája, az utóbbi években is volt 6-8 játékosom, akiről azt gondoltam volna, hogy megállja a helyét az első gárdában, de vagy sérülés, vagy a felnőtt edző filozófiája, esetleg a játékos kvalitása nem engedte, hogy huzamosabb ideig a keret tagjai legyenek. Egy fiatal játékos teljesítménye hullámzó, nem hogy meccsről - meccsre, hanem még azon belül is. Türelem kell hozzájuk! Bizakodó vagyok, hogy többükkel is találkozunk idővel a felnőtt mérkőzéseken.

2017. március 21.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa