Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Négy év után jön a Gyirmót Ceglédre


Négy év telt el azóta, hogy a Gyirmót FC Győr utoljára Ceglédre látogatott, most vasárnap ismét a Malomtó szélen fogadhatjuk az NB II élmezőnyébe tartozó csapatot.

A Gyirmóttal 2013 óta összesen hét NB II-es bajnoki mérkőzésen találkoztunk, a mérleg nem a számunkra kedvező sajnos. Nulla ceglédi győzelem, egy döntetlen és hat vereség, 3:18-as gólkülönbség. Nem mondhatni tehát, hogy a kék-sárga ellenfelünk a kedvenc játszótársak közé tartozna. És most sem számíthatunk egyszerű mérkőzésre, mivel a Gyirmót komoly harcban van a feljutásért. A Merkantil Bank Liga második helyén állnak jelenleg pontazonossággal a Kaposvárral, több győzelmüknek köszönhetően előzik meg őket. És négy pontra vannak lemaradva a tabellát vezető Zalaegerszeg mögött.

Aktuális ellenfelünk számára a döntetlen nem igazán elfogadható eredmény, legalább is ezt mutatja eddigi statisztikájuk, miszerint 29 mérkőzésen, 18 győzelmük, 2 döntetlenük és 9 vereségük van. A vereségek között volt pár meglepő is. Ide sorolható a szintén a kiesés elől menekülő Balmazújváros, Mosonmagyaróvár és Budafok elleni vereség, vagy a legutóbbi fordulóban elszenvedett 5:1-es hazai zakó a Budaörs ellen. 

Ami talán pozitív lehet a számunkra, hogy idegenben hagytak több pontot az ellenfeleknél. A három kiesés ellen menekülő csapattól is idegenben kaptak ki, mind a három esetben úgy, hogy egynél több gólt nem tudtak szerezni, a Budafok ellen egyet sem. Tíz mérkőzésen szereztek egy gólt, vagy annál kevesebbet, ezekben az esetekben 7 vereség, 1 döntetlen és 2 győzelem a mérlegük. Tehát, ha jól összeszedi valaki a védekezését és egy gólon, vagy az alatt tudja tartani a Gyirmótot, akkor van esélye a pont, pontok megszerzésére.

Ezt azonban leírni egyszerűbb, mint megvalósítani, ugyanis az NB II-es bajnokság leggólerősebb csapatáról beszélünk. Huszonkilenc találkozón 61 gólt szereztek, ezzel ők találtak be a legtöbbször az ellenfelek kapujába az egész mezőnyben. Idegenben és hazai pályán is ők szerezték a legtöbb gólt. A házi góllövő listát Nagy és Szarka vezetik 15-15 találattal, Heffler és Herjeczki követik 6 és 5 rúgott góllal.

Ahogy ebből a cikkből is kiderült nagyon nehéz dolga lesz a csapatnak vasárnap, de mindegy ki az ellenfél pontot, vagy pontokat kell szerezni, hogy a végén biztosítani tudjuk a bentmaradásunkat. Ami bizakodásra adhat okot, hogy a Gyirmót nincs jó formában, az utolsó öt mérkőzésen 2 győzelem és 3 vereség a mérlegük. A legutolsó két találkozó vereséget szenvedtek, a három elvesztett találkozón pedig tizenegy gólt kaptak.

A találkozó 16:00 órakor kezdődik Ducsai József sípszavára, segítői Szvetnyik Bence, Máyer Gábor és Antal Péter lesznek. Várjuk a szurkolókat a mérkőzésre, hogy buzdításukkal segítség a csapatot ezen a nehéz találkozón!
2019. március 28.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa