Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Nyíregyháza ellen lépünk pályára


A mai napon 17:00 órakor Nyíregyházán lép pályára a csapat. A tabella negyedik helyén álló piros-kék csapat nincs rossz formában, hat fordulóval ezelőtt kapott ki utoljára bajnoki mérkőzésen. Nagy harcban vannak a dobogóért, lemaradásuk csak 1 pont a jelenlegi bronzérmes Békéscsabával szemben.

Ennek ellenére meglepetés, hogy a héten leváltották a csapat vezetőedzőjét Lucsánszky Tamást, a klub sportigazgatóját Szűcs Mihályt, a csapat asszisztens edzőjét és kapusedzőjét is. A csapatot a folytatásban Bozsik József irányítja. Ezzel kapcsolatos érdekesség még, hogy az idei bajnokságban ez a harmadik alkalom, amikor olyan csapat ellen lépünk pályára, akinél a mérkőzésünk hetében történt vezetőedző csere. A másik két mérkőzés a Csákvár és a Budafok elleni őszi hazai mérkőzések voltak, amiből mind a kettőt megnyertük.

Mai ellenfelünk a tabella negyedik helyéről várja a találkozót és egyértelmű céluk lehet a hátralévő négy mérkőzésükön a harmadik hely megszerzése, amiről jelenleg csak egy ponttal maradnak le a Békéscsaba mögött. Ebbe természetesen nekünk is lesz beleszólásunk, szeretnénk megnehezíteni a Nyíregyháza dolgát azzal, hogy pontot, pontokat hozunk el a Szpari otthonából, hiszen a mi célunk is az, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk a tabellán.

A pontszerzésre minden esélyünk meg van, ha a közelmúlt beli párharcainkat nézzük aktuális vendéglátóink ellen. Az elmúlt három bajnoki évadban mindig sikerült megvernünk a Nyíregyházát. A 2015/2016-os NB III-as szezonban hazai pályán győztünk 1:0-ra, a 2016/2017-es NB II-es bajnokságban 2:1-re győztünk idegenben és az idei szezonban pedig hazai pályán tudtuk 2:1-re legyőzni a Szparit. Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi két mérkőzésünkön mi hagytuk el győztesen a pályát.

De, hogy ma sem lesz könnyű dolgunk, azt jól mutatja, hogy a Nyíregyháza hazai pályán eddig 35 pontot szerzett a bajnokságban, ami a harmadik legjobb ilyen jellegű eredmény. Egy ponttal szereztek hazai pályán kevesebbet, mint az NB I-be jól eséllyel feljutó Kisvárda.

Összességében egyébként 34 találkozón 15 alkalommal arattak győzelmet, 12 mérkőzésen játszottak döntetlent és 7 esetben hagyták el vesztesen a zöld gyepet. Mérkőzéseiken 51 gólt rúgtak és 34 alkalommal zörrent meg a háló Jova Levente mögött.

Legveszélyesebb játékosaik Pekár László 9 és Dragoner Filip 8 találattal, de összesen már 14 játékosuk talált a kapuba.

Eltiltotjuk nincs, úgyhogy Bozsik a legjobb összeállításában küldheti pályára a csapatot. Nálunk Klausz László Farkas Andársra nem számíthat, akit kiállított a játékvezető a Budaörs elleni mérkőzés utolsó perceiben.

A mérkőzés, tehát 17:00 órakor kezdődik, amit online élő szöveges tudósításban weboldalunkon közvetíteni fogunk szurkolóinknak.

A találkozót Farkas Tibor vezeti, segítői Baghy Csaba és Kovács II. Gábor lesznek.

 
2018. május 13.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa