Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Nyíregyházára utazunk vasárnap


Itt az újabb hétvége, az újabb bajnoki forduló és felejttetni lehet a múlt hét vasárnapi Békéscsaba elleni vereséget. Ez azért nem lesz egyszerű, hiszen Nyíregyházára utazik a csapat.

Vasárnap egy nagy hagyományokkal rendelkező, igazi vidéki fellegvárhoz utazik a csapat. Ennek ellenére nem kell megijednünk a Szparitól, hiszen sem a vendéglátók jelenlegi formája, sem az elmúlt évek eredményei nem kényszerítenek erre. Legutóbb 2015-ben kaptunk ki Nyíregyházán, akkor még az NB III-ban egy 4:2-es mérkőzésen. Azóta az elmúlt két mérkőzésünk után mi hozhattuk el a három pontot a piros-kékek otthonából.  Az utolsó négy mérkőzésünkön nem kaptunk ki a Szparitól, ha pedig az utolsó hét egymás elleni mérkőzést nézzük, akkor 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség a mérlegünk.

Ha a jelennel foglalkozunk, akkor is láthatjuk, hogy a Nyíregyháza nem most van legjobb formájában. A tabellán mindössze két ponttal megelőzve minket a 14. helyet foglalják el. Huszonkét mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen és 9 vereség a mérlegük. Bár év végén volt egy jó szériájuk, amikor a Soroksárt, a Gyirmótot és a Kazincbarcikát is legyőzték, a zárás nem sikerült jól, hiszen a Mosonmagyaróvárral csak 1-1-es döntetlent játszottak. Az idei évet ők sem kezdték jobban, mint mi, szintén nulla ponttal rajtoltak, miután 3:2-re kaptak ki Budaörsön.

A télen ráadásul legjobb góllövőjét is elveszítette a Szpari, a nyolc gólos Pekár László eligazolt a csapattól, ahogyan Dragóner Filip is, így két támadót is veszített egyszerre a csapat.  Ezzel összesen 10 gólt távozott az eddigi 30 találatból. A sok negatív eredmény és hír ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy a Nyíregyházáról van szó, akik bárkit, bárhol letudnak győzni, így egyáltalán nem ígérkezik sétagaloppnak a vasárnapi találkozó. Főleg, hogy a Békéscsaba elleni mérkőzésen második sárga lapjával egy mérkőzésre elveszítettük Nagy Tamást, aki így nem utazhat a csapattal vasárnap.

A hazaiaknak is biztosan lesz egy hiányzója, hiszen Rubus Tamást kiállították az előző fordulóban. Nem tudhatjuk mi a helyzet a Nyíregyháza rutinos védőjével Forró Gyulával, aki az edzőtáborban izomsérülést szenvedett, a Budaörs ellen pedig nem volt még keretben. Nálunk biztosan visszatérhet a keretbe Kárász Krisztián, akit két mérkőzésre tiltott el a Fegyelmi Bizottság, miután a Csákvár elleni mérkőzés után a lefújást követően (miután ellenfele belerúgott) ellökte ellenfelét.

Izgalmas mérkőzés vár tehát ránk vasárnap Nyíregyházán, érdemes lesz elutazni a mérkőzésre, vagy követni élő szöveges tudósításunkat. A találkozó 14:00 órakor kezdődik, a játékvezető Takács Tamás, segítői Medovarszki János, Csatári Tibor és Csonka Bence lesznek.

Hajrá Cegléd!
2019. február 08.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa