Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Rangadót nyertünk a Monor ellen


Rangadóra került sor a bennmaradásért ma késő délután a III. Kerületi TVE Sporttelepen. Ellenfelünk az ideiglenes otthonában szereplő BSS Monor volt. Mindkét csapat számára csak a győzelem volt az elfogadható eredmény.

Két napja szakad az eső, ami meglátszott a pálya talaján, ahol a fű is szokatlanul magas volt, nem várta tehát a legjobb körülmény a csapatokat. Ez meg is látszott a mérkőzés képén, az első percekben sokat csúszkáltak a játékosok.

Az első lehetőség a Monor előtt adódott, de a folytatásban mi próbálkoztunk többet. Az első nagyobb hazai helyzet Peszmeg előtt adódott, aki távolról lőtt, nem sokkal kerülte el a labda a kapunkat. Nálunk Sigér előtt adódott az első komoly helyzet, de az ő lövése is fölé ment. A 36. percben pedig Mursitsnak már egy komoly védést is bekellett mutatnia. Röviden szabadítottunk fel, amiből visszaívelték a labdát a kapunk elé, a közeli fejes után kellett a nagy védés hálóőrünktől.

Erre még lehetett volna egy válaszunk, de Wild jó beadása után Olasz elől menteni tudtak a védők. Ezzel gólnélküli döntetlennel zárult az első játékrész, amiben mi birtokoltuk többet a labdát, próbáltunk támadni, míg ellenfelünk inkább az esetleges hibákra várva ellentámadásokra rendezkedett be.

Rögtön a második félidő legelején óriási helyzet adódott csapatunk előtt. Oldal emelt be remekül egy szabadrúgást, a labdát valahogy kapu felé kotortuk, de Peszmeg a léc alól, a gólvonalról fejelte ki a labdát. A helyzet után nem sokkal két alkalommal is veszélyes támadást vittünk végig, de a gólszerzési helyzetben lévő játékosunk mindkét esetben centikkel maradt le a labdáról.

Nyomtunk tovább, a csapat mindent megtett a gólszerzésért. Először Fejes laposan suhanó lövése ment centikkel mellé, majd egy kavarodásnál szereztünk majdnem gólt. Pár perccel később végül beérett a munkánk gyümölcse. Egy pontrúgás után Oldal fejelt a kapu irányába, majd Preklet kotort bele a labdába, ami így a Monor kapujában kötött ki! 1:0

A folytatásban is mi támadtunk a sokat szabálytalankodó Monorral szemben, majd mindkét csapat elkezdte cserékkel erősíteni csapatát. A 80. percben el is dőlhetett volna a mérkőzés, Oldal kapott nagy labdát, de a kapussal szemben nem jól sikerült a lövés, ami így elakadt a hálóőrben. Nem sokkal később Olasz passza után Varjas került hasonló szituációban, de ő sem tudta gólra váltani a ziccert.

Így aztán izgulni kellett a végén, méghozzá sokáig, hiszen több, mint 4 percet hosszabbított a játékvezető. De jól védekezett a csapat és sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Érdekesség, hogy ezt legutóbb épp a Monor ellen mondhattuk el, még Tiszakécskén Novemberben, 18 mérkőzéssel ezelőtt.

Hetek óta megmutatja a csapat, hogy foggal, körömmel képes harcolni a bennmaradásért és ez most ismét kifizetődött a balszerencsésen alakuló ZTE meccs után. A Monor már kiesett, mi még harcban vagyunk. Még két forduló van hátra. Hajrá Cegléd!

Kezdőcsapat:
Mursits - Wild, Preklet, Farkas, Fejes - Sigér, Pallagi, Varjas - Földi, Olasz, Oldal

Cserék:
Wild helyén Csirmaz
Oldal helyén Szilágyi
Földi helyén Rétyi

Gól:
Preklet
2019. május 05.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút