Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Tiszakécskére látogatunk vasárnap


A múlt hétvégi Magyar Kupa küzdelmek után folytatódik a bajnokság az NB III Keleti csoportjában is. Csapatunk ezúttal Tiszakécskén lép pályára.

Hogy különleges mérkőzésről lesz szó nem is kérdés, hiszen egyrészt szomszéd várak találkozójáról van szó, másrészt az új lelátóépületünk építése alatti időszakban Tiszakécskén játszottuk NB II-es bajnoki mérkőzéseinket.

Legutóbb hivatalos mérkőzésen 2019. február 24-én mérkőztünk meg egymással, akkor Cegléden és izgalmas végjátákban 1:1-es döntetlennel végeztünk. A Tiszakécske a 83. percben szerezte meg a vezetést, mi pedig Sigér Ákos góljával a 93. percben egyenlítettünk. Ezt megelőzően Tiszakécskén gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

Ezt követően egy szezon kimaradt, hiszen mi a harmadosztályba kényszerültünk, míg a kécske maradt a másodosztályban. A csonka szezont végül 26 megszerzett ponttal zárták, ami kiesést jelentett a számukra, így újra egy bajnoki osztályban szerepel a két csapat.

A nyáron komoly erősítéseket vitt véghez a vendéglátónk, komoly NB I-es és NB II-es múlttal rendelkező játékosok érkeztek. És többen maradtak a korábbi másodosztályú csapatból is. Timári Norman és Nyilas Elek neve ismerős lehet szurkolóink számára, hiszen nem rég ceglédi színekben szerepeltek és még mindig Tiszakécskén dolgozik a korábban nálunk is éveket eltöltő Virágh Ferenc másodedző.

A Tiszakécske célja nem is kérdés, hogy az azonnali visszajutás a másodosztályba. Ennek megfelelően is kezdték a szezont, hiszen első négy mérkőzésükből négyet megnyertek 15 gólt rúgva és mindössze 2-t kapva. Majd jött egy kis hullámvölgy, vereség hazai pályán a Jászberénytől és döntetlen idegenben a DVTK II ellen. 

A DVSC II elleni mérkőzésük elmaradt, ami jól jöhetett a csapatnak, mert újra visszataláltak a győztes útra, újabb három győzelem jött zsinórban, ezúttal 14:2-es gólaránnyal.  A múlt hétvégén a Magyar Kupában az NB II-es DVSC volt az ellenfelük és 2:0-s vereséget szenvedtek.

Legjobb gólszerzőjük Máté János 11 találattal, aki ezzel holtversenyben vezeti az NB III Keleti csoportjának a góllövő listáját. És a másik két csoportból is csak egy játékos tudott ugyanennyi gólt szerezni. Bár azt érdemes megjegyezni, hogy a kécske eggyel kevesebb mérkőzést játszott, így Máténak is eggyel kevesebb mérkőzésen volt lehetősége a gólszerzésre. Rá mindenképpen figyelnünk kell vasárnap.

Csapatunk a négy vereség (közben egy győzelem) után kezd kilábalni a negatív szériából. Bár az Eger ellen még döntetlent játszottunk, de a mutatott játék már komoly bizakodásra adott okot. Majd a hétvégén remek játékkal, fölényes győzelmet arattunk a Magyar Kupában a szintén NB III-as Rákosmente ellen. Ha hasonló teljesítményt tudunk hozni vasárnap, akkor nem távozunk pont nélkül a Tisza-partról.

A mérkőzés 17:00 órakor veszi kezdetét Lovas László sípszavára, segítői Nagy Viktor és Török Katalin lesznek. 

Hajrá Cegléd!
2020. szeptember 24.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa