Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

UP értékelés - U10


Következik az U10-es csapatunk bemutatása. Az alábbiakben Pintér István edző értékelését olvashatják!

A csapat 2009-es születésű gyerekekből áll, egy fő 2010-es. Vannak, akik elmentek, de jöttek új fiúk is. A létszám 13 fő, vannak, akik rendszeresen jelen vannak (10 fő) és vannak, akik csak heti 1-2 foglalkozáson vesznek részt.
 
Az edzések az U11-es „Bozsikos” csoporttal együtt zajlanak, összesen 22-23, edzéseken 16-18 fő részvételével, Kecsóval közösen. Az összevont edzéseket kifejezetten jó ötletnek tartom, mert a nagyobb létszám a két edzővel változatos edzésmunkát tesz lehetővé, ahol lehetőség van a lemaradóknak a felzárkózásra, az ügyesebbeknek pedig a fejlődésre: két edző figyelme és munkája, több gyerek, változatosabb összetétel, versenyhelyzet a jobbaknak, több gyakorlás az újabbaknak.
 


A szezont egy tornával indítottuk Pilisen, ahol az U10-ek és az U11-esek közösen szerepeltek. Az ősz folyamán 5 Bozsik csoport tornán vettünk részt.
A szezonzáró kétkapus játék november 24-én volt. November 25-től teremben edzünk. A csapat télen 3 alkalommal vesz részt a Bozsik-program futsal eseményein, továbbá várhatóan két teremtornán szerepelünk majd.
 
A korosztályos képzési feladatok, illetve a képességek alapján szükséges munka szerint határoztam meg a célokat. A rengeteg komplex technikai képzés mellett nagyon sok kis játék gyakorlása kapott szerepet a napi edzésmunkában (1:1, 2:1, 1:2, 2:2, Funino). Az edzések „alapját” képező gyakorlatok mellett sokszínű kiegészítő képzés is beépült az edzésekbe, például testnevelési- és sportjátékok, labdaérzékelés, labdás- és mozgáskoordináció és sok játék, felkészülés a félpályás-, nagypályás játékra.
 
Fő célomnak a tudat- és közösségformálást, valamint az alap technikai készségek elsajátítását tűztem ki, ez úgy gondolom sikerült is, de sajnálatos, hogy ebben és az alacsonyabb korosztályokban létszámhiánnyal küzdünk. Vannak, akik „lemorzsólódnak”, helyettük újak érkeznek, akik jól illeszkednek a csapatba (Rapi Barni és Halgas Alex Ceglédbercelről, Lantai Szabolcs Nagykőrősről jár be).
2018. december 18.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa