Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

UP értékelés - U11


Az év végéhez közeledve minden utánpótlás edzőt arra kértünk, hogy értékelje az elmúlt fél év munkáját. Első körben az U11-es csapat edzőjének, Kecskeméti Józsefnek az értékelését tesszük közzé.

Beigazolódni látszik a nyáron, közösen meghozott döntésünk helyessége miszerint a bő (25 fő) létszámmal rendelkező 2008-ban született játékosokat két csapatra osztjuk. A jobb képességű gyerekek az „Albert” keretbe kerültek, a kevésbé jobbak és az úgymond tömegsport jelleggel edzésre járók a „Mészöly” keret tagjai lettek.

 „Mészölyék” a jól megszokott körzeti Bozsik tornákon indultak és kiválóan szerepeltek Pintér István  barátom és kollégám vezetésével, akivel közösen treníroztuk ezt a részét a korosztálynak. Akik eddig kiegészítő szerepet töltöttek be a gárdán belül, azok most szinte kivirultak és húzó egységként illeszkedtek egy jól működő gépezetbe.

Több játékost is dicséret illet ebből a keretből: Fehér Csongor, Tabáni Balázs és Hank Milán.



Sajnos az „ Albertéknak” tervezett Kölyök Ligában való indulás nem jött össze, de a vártnál erősebb Régiós Bozsik torna is kitűnő versenyeztetési lehetőségnek bizonyult. Kiemelkedő volt az edzés látogatottság, elvétve volt hiányzó játékos, legyen kánikula vagy szakadó eső.  A nyáron igazolt két játékos Tóth Olivér és Lisóczki Hunor húzó emberré vált, nagyon szépen illeszkedtek a fiúk közé, akik az első pillanattól befogadták őket. Sokat gyakoroljuk a párharcok helyes megvívását, de még van hová fejlődnünk a test-test elleni küzdelemben. Jellemző a mérkőzéseinkre, hogy gyorsan játszva focizunk, ami magával hozza, hogy nem az elvártak szerint használjuk ki az adódó lehetőségeket az ellenfél kapuja előtt, illetve pontatlanná válik a támadásvezetésünk.

Nagyon fontos, hogy jó gondolkodású, tanulni vágyó, szorgalmas gyerekek járnak hozzám, így biztos vagyok benne, hogy a labdarúgás három nagyon fontos elemében (párharcok, helyzetkihasználás, passz pontosság) is előre lépünk! Komoly erősségű gárdákat vonultat fel a bajnokságunk, az ellenfeleink közé tartozik: három csapat Szegedről, kettő Kecskemétről, de játszottunk a Kalocsa, a Szanda, a Kiskőrös és a Bácsalmás gárdái ellen is. Két csoportba sorsolták a csapatokat, mi az erősebb gárdák közé kerültünk, ahol hatalmas csatákat vívunk a Szeged SC, a Kecskemét Hírös Ép, a Szanda FS és a Kalocsai Méhecskék csapatai ellen.

5x2-es kapura mennek a csörték, 6+1 fővel, 20 perc erejéig. 24 mérkőzésünk volt, 17 alkalommal győztesen hagytuk el a pályát, játszottunk 4 döntetlent és becsúszott 3 vereség (Szegedtől 0-1, 0-3, Hírös Ép-től 1-2) is melyekből a legtöbbet tanulhatunk. Lőttünk 47 gólt és mindösszesen 17-et kaptunk!

Gólszerzőink:
Lisóczki Hunor 19
Márok Benedek 7
Tóth Olivér 6
Eszes Martin 5
Révész Máté 5
Sinka Martin 4
Bíró Marcell 1
 
Akik kiemelést kaptak az aktuális tornán a teljesítményük miatt:
Révész Máté két alkalommal (nem mellesleg ő a csapat kapitánya)
Lisóczki Hunor
Tóth Olivér
Répás Levente
Gigor László
Jankovics Ákos
 
Most, hogy vége a Régiós bajnokságnak, tornákra járunk, illetve folytatjuk az edzéseket. Melyek helyszíne a Malomtó széli CVSE pálya marad a tél beköszönte ellenére is, aminek az az oka, hogy kisméretű termekkel rendelkeznek az iskolák, ahová bemehetnénk tréningezni. Tavaly amíg bent edzettünk cirka két hónapot, szemmel láthatóvá vált a gyerekek fejlődésben való stagnálása.

Említettem, hogy elégedett vagyok a gyerekek hozzáállásával, nem különben a szülőkével, akiknek csak köszönettel tartozunk. Itt ragadnám meg az alkalmat és kívánnék, áldott ünnepeket, sport sikerekben gazdag új esztendőt minden sportot szerető, értünk szorító „VASÚÚÚTASNAK"!                                                   
2018. december 11.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa