Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Vereség 2018 utolsó mérkőzésén


Kiegyenlített találkozón, egy beadás utáni fejesből szerzett góllal tartotta otthon a három pontot a Győr a 2018-as év utolsó bajnoki mérkőzésén az ETO Stadionban.

Nem jó előjelekkel vágtunk neki a Győr elleni mérkőzésnek, miután a Csákvár elleni találkozó után egyértelművé vált, hogy Oldal Tibor, Farkas András és Kárász Krisztián eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára. Rajtuk kívül Albert, Sigér és Nyilas sérülés miatt nem kerülhetett a csapatba. Ha ez nem lett volna elég a kezdőcsapatban Nánási és Nagy is úgy vállalta a mai találkozót, hogy reggel még mindketten lázasak voltak.

Ennek ellenére nem kezdődött rosszul a találkozó, nekünk adódtak lehetőségeink, a 8. percben bemutatott Tulipán védést két veszélyes ceglédi helyzet előzte meg. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a Győr birtokolta többet a labdát, de nem igazán tudtak helyzetbe kerülni, meddő fölényről beszélhettünk. Mi pedig egy-egy labdaszerzés után vezettünk akciót, de helyzetekre nem került sor.

A jól működő védekezésünket a 31. percben aztán sikerült feltörnie a Győrnek, egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon érkező hazai játékosról lemaradtunk, így közelről a kapunkba fejelt. 1:0

A folytatásban egy-két hazai lehetőséget jegyezhettünk fel, de Tulipánnak nem kellett védést bemutatnia egyik alkalommal sem. Így a félidőben maradt az egy gólos különbség.

A második játékrészben sem jegyezhettünk fel túl sok helyzetet, a Győr ugyan többet birtokolta továbbra is a labdát, de sok hiba volt a játékukban. Nem volt egyszerű egyik csapat számára sem a mérkőzés, nálunk a sok hiányzó, a házigazdáknál pedig a negatív hangulat volt érezhető a játékon. A hazai szurkolók több alkalommal füttyszóval, vagy bekiabálással jelezték nem tetszésüket a zöld-fehér csapat teljesítménye láttán.

A második félidő harcos mezőnyjátéka közben említésre méltó helyzetek nem igazán akadtak egyik kapu előtt sem, a kapusoknak nem ma kellett bemutatniuk legjobb formájukat. A második félidő számunkra legérdekesebb eseménye talán az lehet, hogy az U19-es csapatból Horváth Zalán a 83. percben pályára léphetett, amivel első NB II-es felnőtt mérkőzésén debütált. Rajta kívül még ott volt a padon Orlov László és Kis Csaba is az U19-es együttesből.

Sajnos ugyan egy gólos vereséget szenvedtünk az ETO Stadionban, de büszkék lehetünk a csapatra, mert megfogyatkozva, nagyot küzdve, jól védekezve helyt álltunk Győrben, az egy pontra igazán rászolgáltunk volna.

Ezzel a 15. helyen várjuk a februári folytatást. A játékosok és a stáb most egy kicsit élvezi a szünetet, de január 3-án már kezdődik is a felkészülés.

Kezdőcsapat:
Tulipán - Rétyi, Nánási, Preklet, Wild - G. Bíró, Ágoston - Lukács, Nagy, Csirmaz - Asztalos

Cserék:
Nagy helyett Kitl ('63. p.)
Lukács helyett Horváth ('83. p.)
G. Bíró helyett Majoros ('90. p.)
2018. december 16.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút