Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Vereség Győrben


Nagyon várták már a játékosok és a szakmai stáb is, hogy végre mérkőzést játszon a csapat. Ennek megfelelően is kezdődött a mérkőzés, nagy elánnal estünk neki a találkozónak.

Az első 10 percben három komoly helyzetünk is volt, a harmadik percben Hujber lőtt mellé, az ötödikben Asztalos lövése ment a kapufára, a kilencedikben pedig Szilágyi lőtte közelről a kapusba a labdát.

Az első tíz perc után sem állt le a csapat, sokkal jobbak voltunk a Győrnél, akik kósza távoli lövésekkel tudtak csak próbálkozni, de ezektől nem ment fel Mursits pulzusa.

A játékrész derekán ismét két ordító helyzet adódott előttünk, először Preklet löbbölte be a labdát a védők mögé, de a labda közel került a kapushoz, így hiába csúszott be Hujber és lőtte el a labdát, a kifutó kapusban elakadt. Percekkel később Albert fejelt közelről Nyilas szabadrúgása után, de ez a helyzet is kimaradt.

Az utolsó 10-15 percben inkább a mezőnyben zajlott a játék, ugyan Asztalos úgy játszadozott a hazai védőkkel, mint az iskola udvaron szokás a felsősök és alsósok között, de itt már komoly lehetőséget nem tudtunk belőle kialakítani.

Magabiztosan, nagy fölényben mehettünk be 45 perc után az öltözőbe.

A második félidő valamivel kiegyenlítettebben kezdődött, az első percekben egy veszélyes kontrát vezettek a hazaiak, de végül a beadás Mursitsé lett. Preklet aztán mindkét kapu előtt főszerepelt vállalt rövid időn belül. Először a győriek kapujára lőtte kapásból a labdát egy szöglet után, de centikkel fölé ment. Majd a mi kapunk előtt blokkolt nagyot a hazai támadó lövésénél.

Nem sokkal később sajnos olyan dolog történt, ami teljesen megváltoztatta a mérkőzés képét. Egy beadásra vetődött ki Mursits, aki kiöklözte a labdát, de közben összeütközött a hazaiak játékosával. A játékvezető először kirúgást ítélt az eset után, de közben a hazai játékos nem kelt fel a földről. Látszott, hogy nagy a baj, mindenki sietve hívta az orvost, a gyúrót a pályára és mutatták a mentősöknek, hogy jöjjenek mielőbb.

A játékost végül elvitte a mentő, nagyon reméljük, hogy mielőbb felgyógyul. A játékvezetők az eset alatt tanácskoztak és végül a kirúgást büntetőre változtatták.

A megítélt büntetőt a láthatóan és érthetően nem jó lelki állapotban lévő Mursits kivédte, de a labda a győri játékos elé pattant vissza és másodszorra már a kapuba talált.

Az események és a büntető teljesen fejreállították a mérkőzés képét. Nem sokkal később a játékvezető és a partjelzője ismét nem értettek egyet, az egyik nekünk ítélt bedobást, a másik pedig az ellenfélnek. Az esetből aztán szabadrúgás lett a kapunktól nem messze, amit a kapuba rúgott a győri játékos.

Kettő nullánál sem adta fel a csapat, de látszott, hogy nem mi vagyunk lelki fölényben, a Győr itt már jobban játszott, ennek ellenére egy nagyszerű támadás után szépíthettünk volna a 83. percben, de Sándor szép emelése a felsőlécen csattant.

A 6 perc hosszabbításban aztán Mursitsal szembe került a hazai támadó, aki elakarta passzolni a labdát kapusunk mellett, de Mursits ezt is kivétte, de a labda ismét a Győrnél maradt, hiába a bravúr és másodszorra már nem hibázott a hazai labdarúgó. A vége 3:0 lett.

Jövő héten következik a Zalaegerszeg elleni mérkőzés hazai pályán, ahol hasonlóan kell játszani, mint ma 60 percen keresztül és bízunk a jó eredményben! A fiúkat pedig nagy dicséret illeti a mai mérkőzésért.

Hajrá Cegléd!


Kezdőcsapat:
Mursits - G. Bíró, Nánási, Preklet, Farkas - Albert - Damásdi, Hujber, Nyilas, Szilágyi - Asztalos

Cserék:
Szilágyi helyén Peres (’75.)
Nyilas helyén Sándor (’75.)
Asztalos helyén Kerekes (’78.)
2018. március 11.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút