Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Vereség Kisvárdán


Nagy volt a tét mindkét csapat számára a vasárnapi NB II-es bajnoki mérkőzés utolsó előtti fordulójában. Csapatunk a bentmaradásért, a Kisvárda pedig a feljutásért van nagy harcban.
 
Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, aminek meg is lett gyorsan az eredménye. Igazából helyzet nélkül egy távolról megeresztett lövés pattant le nem sokkal Mursits előtt, akinek esélye sem volt védeni az amúgy nem túl jó lövést.
 
A gól után is maradt a kezdeményezés a hazai csapatnál, bár fölényük leginkább csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, a védők mögé beívelt labdákat a védelmünk jól kezelte, így nem kellett nagy védést bemutatni egyszer sem Mursitsnak.
 
Ahogy telt az idő mi is kezdtünk belerázódni a mérkőzésbe és már nem volt annyira nyomasztó a Kisvárda fölénye és előttünk is adódtak lehetőségek.
 
A félidőben felrázta magát a csapat és a második félidőben már sokkal jobban futballoztunk, mint az első játékrészben. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az igazán nagy helyzetei csapatunknak voltak. Az 52. percben Tóth lőtt nagyszerűen kapura távolról, a labda jobb oldali kapufa belső részét találta el, ahonnan még pördült egyet, de aztán tisztázni tudtak a hazai játékosok, centiken múlott az egyenlítő gólunk. A 70. percben egy beadás után Farkas fejelhetett az ötös sarkáról teljesen tisztán, de sajnos a kapus kezében kötött ki a labda.
 
Hiába jöttünk fel folyamatosan és alakítottuk ki ezt a két hatalmas helyzetet, a játékvezető negyedóra alatt két sárgalappal kiállította Albert Istvánt, így emberhátrányba kerültünk. De ez sem állította meg a csapatot és a 83. percben a csereként beállt Peres beadása után Asztalos fejelhetett közelről, de talán nem jó ütemben ugrott fel, így nem is jó ponton találta el a labdát, ami így a fejéről fölé szállt. A kapus a közelben sem volt, így ha kapura megy, akkor biztosan gól.
 
Kitámadtunk, amiben benne volt, hogy a hazai csapat kontra támadást tud vezetni, ezt az utolsó percekben is megtették, amikor Preklet az oldalvonalnál utolérte és megelőzte Bacsát, de amikor beállt elé, hogy bedobásra fedezze a labdát Bacsa a küzdelem közben a földre lökte. Nem következett szabadrúgás, a Kisvárda vihette tovább az akciót, amiből aztán megszerezték a második góljukat.
 
Összességében rászolgáltunk volna egy döntetlenre, leginkább a második félidőben mutatott játékunk alapján, de nem így alakult, így vereséget szenvedtünk Kisvárdán. Mivel a Kozármisleny kikapott a Soroksártól, így az utolsó forduló előtt egyértelmű a vasárnapi forgatókönyv. A Kozármislenynek Zalaegerszegen kevesebb pontot kell szereznie, mint nekünk a Sopron ellen Albertirsán. Ami biztos, hogy a Kozármisleny nem nyerhet, mert az a mi kiesésünket jelentené.
 
A cél egyértelmű, az elérése pedig csak közösen sikerülhet. Vasárnap mindenki Albertirsára!
 
 
Virágh Ferenc másodedző:
Belealudtunk a meccs elejébe, de a kapott gól után bejöttek a számításaink, lassítani tudtuk a játékot. A második félidőben visszaállt a Kisvárda, csakhogy nem tudtunk gólt szerezni, ezért nincs a kezünkben a sorsunk.
 
Kezdőcsapat:
Mursits – Preklet, Albert I., Nánási, Farkas – Albert Á., Nagy, Asztalos – Kovács, Szabó, Tóth
 
Cserék:
Kovács helyett Peres
Tóth helyett Tihanyi
Farkas helyett Takács
2017. május 29.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Merkantilbank
  • M4
  • Merkantilbank - liga
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút