Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Augusztus 2-án indul a bajnokság?


A Magyar Labdarúgó Szövetség tegnap délután weboldalán tájékoztatta a futball társadalmat és a szurkolókat a 2020/2021-es szezon rajtjáról.

A cikkből megtudhattuk, hogy az NB II augusztus 2-án, az NB I augusztus 15-én rajtol. Azonban az NB III-as kezdésre nem tért ki a közlemény. A 2019/2020-as bajnoki évadban az NB II és az NB III küzdelmei egyszerre indultak augusztus első vasárnapján. Ebből talán arra következtethetünk, hogy idén is így lehet, majd a kezdés.

Amit azonban a tegnapi bejegyzésből megtudtunk, hogy a harmadosztályban létszám emelkedésre lehet számítani, a tervezet szerint előreláthatólag az eddigi 48-ról 60 csapatosra emelik meg a létszámot. Ez három 20 csapatos csoportokat predesztinál. A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet. - írja az mlsz.hu

A nevezési határidő a bajnokságokra július 3-a, várhatóan ezután derülhet fény a nevezett csapatok számára és a bajnokság kezdésének pontos időpontjára.


 
2020. június 24.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút