Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Az ötödikhez látogatunk


Vasárnap folytatódik NB III-as csapatunk számára a bajnokság. A 12. fordulóban az ötödik helyezett Tiszaújvároshoz látogatunk.

Ellenfelünk évek óta stabil szereplője a harmadosztály keleti csoportjának. Az elmúlt három évben, sorrendben egy 13., egy 4. és egy 7. helyezés jött össze a sárga-kék alakulatnak. Az aktuális szezont jól kezdték, három mérkőzésen 8 gólt rúgtak és 7 pontot szereztek, egy időszakban vezették is a tabellát, de szeptember végén becsúszott egy három mérkőzéses vereség sorozat, aminek eredményeként lentebb csúsztak és jelenleg a tabella ötödik helyét foglalják el 3 pontra tőlünk és 7 pontra lemaradva az első helyezett Füzesgyarmat mögött. 

Az eddigi 11 forduló során 6 győzelem, 2 döntetlen és a már említett 3 vereség a mérlegük. Összesen 21 gólt szereztek és 13-at kaptak ezeken a találkozókon. Ezek a tabella első felében átlagosnak mondható teljesítmények. Érdeksség velük kapcsolatan, hogy megtudták verni a bajnokság élmezőnyébe tartozó DEAC-ot, vagy a Jászberényt is, de kikaptak a feljutó Hatvantól és BSE-től is. Ráadásul mind a kettőtől hazai pályán. Négy mérkőzésük volt eddig, amit kapott gól nélkül letudtak hozni, de szeptember közepe óta ilyenre nem volt példa. Nekünk ilyen egyébként öt alkalommal volt, legutóbb például a BSE elleni hazai találkozón.

Nagyarányúnak mondható vereséget nem szenvedtek egyszer sem, viszont három alkalommal is négy gólt rúgtak ellenfelüknek. Hazai pályán és idegenben egyforma mennyiségű pontot szereztek, igaz otthon eddig eggyel több alkalommal is léptek pályára. Aktuális formájuk szerint az elmúlt öt forduló alapján a képzeletbeli tabella 11. helyét foglalnák el, közvetlenül mögöttünk, egy ponttal lemaradva. 

Hozzánk hasonlóan a rossz formából úgy néz ki, hogy sikerült kilábalniuk a múlt vasárnapi Jászberény elleni idegenbeli győzelemmel. Legjobb góllövőjük Csicsek Levente 5 találattal, őt követik Molnár, Pap, Nagy és Terdik 2-2 góllal. Csicsek azonban megszerezte ötödik sárga lapját a múlt héten, így ellenünk nem léphet pályára vasárnap. 

Az összecsapás 13 óra 30 perckor kezdődik a Tiszaújváros Sportcentrumban. A mérkőzést Bálint Attila vezeti, segítői Flinta Zoltán és Vrbovszki Pál vezetik. A helyszínről élő szöveges tudósítással jelentkezünk.
2019. október 25.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa