Ceglédi VSE Labdarúgó szakosztály

Emlékezetes góllal nyertünk Nyíregyházán


Az utolsó percekben szerzett gólokkal nyertünk Nyíregyházán. Nyilas találatáról pedig reméljük, hogy sokan és sokáig beszélni fognak az elkövetkezendő napokban.

Mursits sérülése miatt Tulipán Ákos kezdett a kapunkban Nyíregyházán és rögtön az első percben volt is dolga egy beadásnál kellett jól kijönnie a labdára. Percekkel később majdnem megszereztük a vezetést, Damásdi centikkel lőtt mellé a 3. percben.

A folytatásban mindkét csapat próbált támadni, mindkét csapat előtt adódott is lehetőség. Élvezetes mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók, hiszen mindkét együttes veszélyes támadásokat vezetett. A 33. percben labdát vesztettünk, amiből nagy helyzet alakult ki a kapunk előtt, Tulipán pedig bemutatta, hogy ő is a Trepák Attila kapusiskola kitűnő tanulója. Először egy közeli jobb oldalról érkező lövést védett, majd a felpörgő labdát a kapuval szemben álló játékos feje elől ütötte el nagyot nyújtózkodva.

Az utolsó 10 percben már csak a hazaiaknak volt helyzete, de Tulipánnak nem okoztak nagy gondot. Így a félidőben szép játékot bemutatva 0:0-s döntetlennel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elején Damásdi kapott egy nagy keresztlabdát, ami után lőtt, de fölé ment a labda. A következő időszakban ismét Tulipánnak kellett két alkalommal is védést bemutatnia, majd Jova következett. Damásdi adott be ragyogóan a jobb oldalról, Asztalos fejelt kapura, Jova pedig védte a fejest. 

A 60. perctől úgy látszott jobb erőnléttel rendelkezünk a hazai csapatnál, akik inkább csak ellentámadásokból tudtak veszélyeztetni, mi pedig rendületlenül törtünk a kapujuk felé. Jöttek is a helyzetek, Preklet futott el egy alkalommal szépen a bal szélen, majd megpróbálta átemelni Jovát, de a kapus lehúzta a labdát. Nem sokkal később Asztalos fejelt nem sokkal mellé.

A 88. percben egy gyors támadást tudunk vezetni, ami után óriási kavarodás volt a hazai kapu előtt, egy lövés elakadt a védelemben, majd Nánási húzta kapura a labdát, ami a kapufát találta el, a kipattanó labdát pedig Peres lőtte a kapuba. 0:1

A játékvezető 3 perc hosszabbítást rendelt el, aminek a végén szabadrúgást végezhetett el a Nyíregyháza, az esethez Jova is feljött, hátha őt találja meg a labda. De nem őt találta és megszereztük a labdát, amit aztán Nyilas kapott meg, aki saját térfelünkről lapusan az üres kapuba lőtte a labdát. Egy igazán emlékezetes gólt szerzett, ami feltette az i-re a pontot a mai teljesítményünk után.


Kezdőcsapat:
Tulipán - Wild, Nánási, Albert, Preklet - G. Bíró - Damásdi, Hujber, Nyilas, Szilágyi - Asztalos

Cserék:
Asztalos helyén Peres
Hujber helyén Sándor
Szilágyi helyén Kerekes

Gól:
Peres ('88. p)
Nyilas ('93. p)
2018. május 13.

Vissza a hírekhez »
  • mlsz
  • Select
  • Joma
  • Gyűlölet nem pálya
  • Hódút
  • MOL Magyar Kupa